Lleida
4-15° C (sol)
97% 26 km/h


Presenten la ‘Senda de l’Os’ a Isil, on el visitant recorrerà fins a 2,5 Km del seu hàbitat naturalLa nova ruta interpretativa al Pirineu de Lleida s’oferirà a tots els centres escolars de Catalunya


El Pirineu de Lleida va estrenar ahir la Senda de l’Os, un itinerari interpretatiu de 2,5 quilòmetres de longitud que discorre per l’entorn de la localitat pallaresa d’Isil (Pallars Sobirà), situada dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

El camí està preparat amb petjades a tamany natural de plantígrads amb l’intenció de submergir al visitant en l’experiència de recórrer l’habitat i el paisatge dels ossos que viuen en llibertat a la serralada.

La ruta interpretativa va ser presentada ahir a Isil per la presidenta de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d’Isil i Alòs, Sofia Isús; la responsable corporativa de Medi Ambient i Sostenibilitat de Naturgy, Nieves Cifuentes i el president de la Fundación Oso Pardo (FOP), Guillermo Palomero, que van coindicir a destacar l’important valor vivencial i educatiu de l’itinerari donada la bona accessibilitat per tot tipus de públic.

La Senda de l’Os està inclosa en el projecte escolar que la Fundación Oso Pardo posarà en marxa el proper curs conjuntament amb la Universitat de Lleida i l’organització ecologista Depana per als centres educatius de tota Catalunya.

La Senda de l’Os és una extensió natural de la Casa de l’Os als Pirineus, amb seu a Isil, d’on parteix i on el visitant rep les primeres informacions sobre l’os, la seva conservació i les espècies de flora i fauna que l’acompanyen, a més d’un desplegable en paper amb indicacions per seguir adequadament la ruta.

El sender és un camí ben definit i perfectament senyalitzat, on no hi ha posssibilitat de perdre’s i on el disseny circular li dona un valor afegit que millora l’experiència del visitant. 

Amb un desnivell de 215 metres, la senda proporciona vistes espectaculars d’Isil i del paisatge en el qual s’enclava la localitat. El temps aproximat de passeig és de 90 minuts. 

A través de l’itinerari, el visitant haurà d’investigar i buscar activament el rastre de l’os i saber quines altres espècies comparteixen el seu territori. Per això disposarà de material de suport amb il·lustracions i un mesurador de petjades.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats