Lleida
16-29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Protecció Civil activa l'alerta por onada de calor amb especial atenció a les comarques de PonentAmb la pujada de temperatures i la baixa humitat, creix el risc d'incendi


Protecció Civil va activar ahir el pla Procicat en fase d'alerta por onada de calor a tota Catalunya excepte a Aran. Segons apunten, iniciarà un episodi d'onada de calor a partir d'avui al migdia i durarà fins al dijous.

Les altes temperatures afectaran especialment a la Noguera, el Segrià, el Pla d'Urgell i el Pallars Jussà, i avisen que amb la pujada de temperatura baixa la humitat i augmenta, en conseqüència, el risc d'incendis. Por això, recorden que es necessari evitar conductes de risc.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va posar en fase 2 d'alerta el pla d'actuació per a prevenir els efectes que puguin tenir les possibles onades de calor sobre la salut.

Protecció Civil, per la seva part, va demanar als ajuntaments que aprovisionen llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas de ser necessari el seu ús, així com tenir especial vigilància a les persones majors de 75 anys que estiguin especialment soles, les persones amb discapacitat física o psíquica, les persones que realitzin activitat física a l'aire lliure i laboral i a aquelles amb malalties cròniques.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats