Lleida
21/40° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Protecció Civil ordena el confinament de tota la població de Bovera i de la més sensible de MaialsReclama a gent gran, embarassades, infants i persones amb problemes respiratoris del municipi del Segrià que es tanquin a casa


Protecció Civil de la Generalitat ha ordenat aquest dijous el confinament de tota la població del municipi de Bovera, a la comarca de les Garrigues, i també de la més sensible de Maials, al Segrià. En aquest últim cas es demana a la gent gran, les embarassades, els infants i les persones amb problemes respiratoris que es tanquin a casa. L'incendi forestal de la Ribera d'Ebre continua actiu, amb especial preocupació pel franc dret, que crema sense control.

El conseller Buch diu que el confinament de Bovera entra dins “les hipòtesis” de l’operatiu i que s’ha fet per seguretat

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha afirmat que s’està complint l’objectiu de l’estratègia dels Bombers al flanc dret de l’incendi de la Ribera d’Ebre. Segons ha explicat en una compareixença de premsa, en la part sud del foc -que és on s’havien centrat els esforços al migdia- els treballs “comencen a anar bé”. Per contra, ara els efectius es dediquen a atacar el sector nord d’aquest flanc perquè hi ha sectors que podrien créixer. Precisament aquest és un dels motius que han portat a ordenar el confinament dels habitants de Bovera (Garrigues). Segons Buch, la mesura s’ha pres per motius de seguretat i forma part “d’una de les hipòtesis” d’actuació marcades pels responsables de l’operatiu.

El conseller ha insistit que no creuen que el foc arribi al nucli de Bovera, però que se n’ha decidit el confinament per precaució. A Maials (Segrià) s’ha recomanat el confinament de gent gran, embarassades, infants i persones amb problemes respiratoris. 

El sector nord del flanc dret de l’incendi és el que més preocupa a hores d’ara, atès que les condicions meteorològiques -amb vent moderat i temperatures molt elevades-, continuen sent desfavorables per a l’extinció. 

En aquest sentit, el conseller d’Interior ha admès que no poden descartar més confinaments. “Lluitem contra el foc i la meteorologia; enemics que lluiten en contra nostra”, ha subratllat. Unes 90 dotacions terrestres, una desena de mitjans aeris i més de mig miler d’efectius humans lluiten contra el foc. 

Pel que fa a la superfície cremada, el titular d’Interior ha insistit que la xifra provisional és d’unes 5.500 hectàrees, tot i que hi ha “clapes verdes” dins el perímetre que s’han pogut salvar de les flames.

A les cinc de la tarda està prevista una reunió dels responsables operatius amb el conseller, el president de la Generalitat i els alcaldes dels municipis afectats per analitzar la situació de l’incendi, que té un potencial de fins a 20.000 hectàrees.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats