Lleida
9/22° C (vent)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


PSC i UA proposen destinar el sobrant de la partida a l’Hotel Rambla als ajuts per la campanya de temporers als poblesAsseguren que “caldria destinar el màxim d’ajuts per atendre temporers que s’encomanin del Covid-19"


Els grups del PSC i Unitat d’Aran a la Diputació de Lleida han valorat positivament que la corporació hagi anunciat dues línies d’ajuts per a la campanya de temporers de la fruita i per tant, “s’hagin posat per fi les piles en una qüestió que afecta bàsicament als petits pobles de la plana de Lleida”.

En aquest sentit, el portaveu del PSC a la Comissió de Cooperació, Agustí Jiménez, ha destacat que “en el seu moment, el nostre grup va presentar una esmena al projecte de pressupost de la Diputació demanant un increment de la partida per la campanya agrària, una proposta que va ser rebutjada; celebrem que mesos enrere l’equip de govern rectifiqui i incrementi aquests ajuts fins a més de 500.000 euros”.

Tot i això, el diputat provincial ha qüestionat “com es compatibilitza la despesa prevista per habilitar l’Hotel Rambla per acollir aquells temporers que donin positiu en coronavirus quan ajuntaments de pobles del Baix Segre estan habilitant ja espais dedicats al mateix servei?”.

En aquesta línia, ha dit, “tindria més sentit que aquells diners que s’acabin per no destinar a l’Hotel Rambla de Lleida es dediquin a ajudar als municipis per millorar les condicions d’atenció als temporers que s’encomanin”.

D’altra banda, Jiménez ha participat també aquest divendres en la reunió de la Junta Rectora de l’IEI. Agustí Jiménez ha apuntat que “ens trobem amb una davallada del pressupost de 2019 i amb la retirada d’ajuts per a la rehabilitació i recuperació de patrimoni històric i cultural”.

El diputat socialista ha lamentat que “retirant aquestes ajudes, la Diputació deixa abandonats els projectes a molts pobles petits per conservar el seu patrimoni, que al cap i a la fi és el patrimoni que dona identitat al nostre territori i contribueix a la promoció turística i paisatgística”. A més, ha dit, “en l’actual context de crisi econòmica provocada per la pandèmia, destinar ajuts al patrimoni suposaria també donar feina a moltes petites empreses de rehabilitació al territori”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats