Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Pueyo va ser notificat ahir del tancament, que rep amb “tristesa” però veu “encertat”S'ajorna l’obertura de piscines i centres cívics i es reforçarà la vigilància policial al casc antic i l’Eix


El govern de la Generalitat no va notificar fins ahir al matí a l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que es tancaria el Segrià per mirar de frenar el rebrot de contagis que ha experimentat el territori durant els darrers dies. Tot i la visita a Lleida de la consellera de salut Alba Vergés el divendres.

Així ho van confirmar el paer en cap durant una roda de premsa ahir a la tarda, a la qual també hi van ser presents els tinents d’alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte, altres membres de l’equip de govern municipal.

Pueyo també va explicar que va rebre “amb tristesa, inquietud i preocupació” la decisió de confinar el Segrià i va demanar als ciutadans de la comarca la seva col·laboració per “aplanar la corba de contagis durant aquest període”, el qual ell calcula que durarà “al voltant d’uns 15 dies”. Per tal d’aconseguir-ho, l’alcalde va demanar a la ciutadania que “limiti els seus moviments a l’imprescindible i redueixi les seves activitats d’oci”. 

Durant la tarda d’ahir, també es va produït una reunió telemàtica amb els portaveus de tots els grups municipals per mirar d’abordar la nova realitat per la que passa a ciutat i la comarca. Pueyo va aprofitar la roda de premsa per notificar una sèrie de mesures i decisions que ha pres el consistori: La primera és ajornar l’obertura de les piscines municipals (prevista pel 15 de juliol) fins que no sigui segur; les estades d’estiu es mantindran, extremant les precaucions i els protocols preestablerts, igual que els parcs infantils; d’altra banda, les ludoteques i els centres cívics tancaran. Pel que fa als esdeveniments culturals: La fira de titelles del 8 de juliol se suspèn i els concerts del cicle “Fase Cultura” es reprogramaran.

Durant les properes setmanes, l’Ajuntament repartirà mascaretes en alguns dels punts més concorreguts de la ciutat, com, per exemple, l’Eix Comercial. En aquestes mateixes zones, es reforçarà la vigilància policial per tal d’assegurar el compliment de les mesures de seguretat, tant entre els vianants com als bars, restaurants i altres negocis.

Finalment, els 275 treballadors municipals que actualment treballen des de casa ho podran continuar fent mentre duri el nou confinament, a excepció del personal dels serveis essencials.

Pel que fa a les persones que dormen al pavelló dels Camps Elisis, Pueyo va explicar que se’ls repartirà mascaretes i “es farà pedagogia” per tal d’evitar mobilitat innecessària dels seus usuaris.

Pueyo diu que anunciar el confinament del Segrià al matí "ha generat nerviosisme": "Més temps ens hauria anat bé a tots"

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha lamentat el poc marge de temps que ha tingut la ciutat per preparar-se pel confinament perimetral del Segrià ordenat aquest dissabte al matí. "Si he d'interpretar l'opinió de sectors econòmics i de població de Lleida, haguéssim demanat una mica més de temps. Saber-ho a les deu del matí ha generat molta inquietud i nerviosisme", ha explicat l'alcalde en una entrevista al FAQs, on ha argumentat que moltes persones tenien previst marxar o han sortit de la ciutat i no sabien que abans de les 4 haurien de tornar-hi. "Més temps ens hauria anat bé a tots", ha conclòs.

Tot i això, Pueyo ha agraït la tasca a la consellera de Salut, Alba Vergés, amb qui ha assegurat que han estat en estret contacte.

D'altra banda, l'alcalde ha negat que "la majoria de contagis" a la comarca siguin de temporers i ha dit que no està "en condició de fer aquesta afirmació". Tot i això, sí que ha aprofitat per reclamar al govern espanyol que regularitzi la situació d'aquestes persones, que ha apuntat que en molts casos no tenen papers i això provoca que no puguin treballar malgrat haver-se desplaçat a la zona.

 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats