Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

5 desembre 2019

Rajoy emplaça PSOE i Cs a assolir un acord per a la investidura de SánchezL’expresident espanyol assegura que Espanya necessita “un govern estable”


L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha emplaçat aquest dijous PSOE i Ciutadans a assolir algun tipus d’acord per evitar una repetició electoral. En unes declaracions a Santa Cruz de Tenerife, Rajoy ha advertit que “no seria bo” haver d’anar a uns altres comicis per manca “d’esforç” per part dels partits, i ha recordat que un acord entre el PSOE i el partit d’Albert Rivera permetria confeccionar una “majoria sòlida” que garantís la governabilitat. En tot cas, Rajoy ha assegurat que correspon a Sánchez “prendre la iniciativa” per a un “govern estable”.

Rajoy, que ha fet aquestes manifestacions en el marc del Fòrum Premiu de l’Atlàntic, ha advertit que “l’important és conformar aviat un govern” i ha demanat un acord entre PSOE i Cs que permeti un executiu “amb una majoria sòlida”. 

Segons Rajoy, Espanya necessita “un govern estable” amb un programa per a quatre anys que al seu entendre hauria de ser “el més moderat i centrat possible i mantenir la disciplina en polítiques fiscals, controli el dèficit públic, redueixi el deute i no augmenti els impostos”. 

Amb tot, s’ha mostrat escèptic respecte a aquesta possibilitat d’acord entre el PSOE i Cs, perquè “si ens atenem al que s’ha escoltat fins ara per part dels responsables de les dues formacions polítiques sembla poc probable”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: