Lleida
5 / 18° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Rajoy i Sánchez acorden donar resposta a qualsevol "desafiament" de Catalunya i mantenir la "vigilància" econòmicaEl president espanyol i el líder del PSOE qualifiquen Torra de "xenòfob" i adverteixen el Govern contra qualsevol "intent" d'engegar estructures alternatives a les "úniques vàlides"


Mariano Rajoy i Pedro Sánchez han demostrat sintonia i unitat l'endemà de la investidura del 131è president de la Generalitat, Quim Torra. El cap del govern espanyol i el secretari general del PSOE han acordat que donaran resposta a qualsevol "desafiament" de Catalunya, i que mantindran la vigilància econòmica, després de reunir-se a la Moncloa durant uns 50 minuts, aquest dimarts al matí.

Segons un comunicat conjunt, els líders del PP i el PSOE han advertit el futur Govern contra "qualsevol intent" d'engegar estructures alternatives a les "úniques vàlides". Rajoy i Sánchez també carreguen contra el discurs "polític frontista" i el caràcter "xenòfob" de les declaracions de Torra. Per això -diu el comunicat-, els dos dirigents polítics han acordat que la "vigilància" en el compliment de la legalitat es faci "extensiva" als recursos públics que conformen el pressupost de la Generalitat per garantir que es destinin al compliment de les finalitats "d'interès general" pel qual estan previstos.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats