Lleida
3/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Reclamen a la Generalitat un Pla d’Usos per a gestionar el turisme massiu a Sant Llorenç de MontgaiL’alcalde pedani lamenta el ‘descontrol’ turístic i la presència de visitants ‘incívics’ durant l’estiu


El nucli de població de Sant Llorenç de Montgai, junt amb l’Ajuntament de Camarasa –municipi al qual pertany–, reclama al Govern que prengui les mesures per a protegir l’espai natural de la zona.

De fet, l’espai que forma la confluència dels rius Noguera Pallaresa i Segre és un Espai d’Interès Natural que a més a més, forma part de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea. Tal com explica l’alcalde pedani de Sant Llorenç, Josep Ruiz, l’any passat van rebre prop de 60.000 turistes en les nombroses activitats d’oci que s’ofereixen al pas del riu Segre per aquesta zona. D’aquesta manera, segons explicava Ruiz, el Pla d’Usos els permetria definir amb claredat quines activitats turístiques es poden realitzar a cada espai.

A més a més, el pla també significaria una arribada de recursos que l’Ajuntament de Camarasa fa anys que reclama per a gestionar l’efecte del turisme. Josep Ruiz lamenta que el seu municipi ha de gestionar en solitari l’efecte del turisme, d’aquesta manera, és la brigada municipal de Sant Llorenç la que neteja els espais que utilitzen els turistes, entre altres coses.

El director general de Polítiques Ambientals de la Generalitat va visitar la zona l’any passat i va assegurar que el Govern estudiarà la possibilitat de crear alguna regulació per la zona, tal com espera el consistori. D’altra banda, una altra de les queixes dels veïns de Sant Llorenç i Camarasa es per l’incivisme, asseguren, d’alguns visitants. Segons explicava Josep Ruiz, durant els mesos d’estiu –especialment els caps de setmana– les zones d’oci del poble son testimoni d’actituds incíviques per part d’alguns visitants. Les principals queixes dels veïns estan relacionades amb el llançament de brossa, l’ús d’equips de música excessivament potents o la realització de festes que no corresponen a una zona que és un espai natural i on passegen els veïns.

Tot i això, l’alcalde pedani va voler deixar clar que no estan contra el turisme, sinó contra els visitants “incívics”. Amb l’objectiu de fer sentir les seves reclamacions amb més força, els veïns de Sant Llorenç han organitzat una recollida de brossa per al pròxim 22 de juliol, com a protesta veïnal. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats