Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hRiccardo Frizza: “Els joves han de saber que la música és un món molt competitiu”
El reconegut i prestigiós director d’orquestra italià es troba a Solsona on fa de mestre per als joves talents que participen en l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS).

“Em sembla fantàstic que noranta nois de tot el món s’ajuntin i aprenguin el funcionament d’una orquestra. Per a ells és una magnífica oportunitat de demostrar el seu talent”, explica a LA MAÑANA Ricardo Frizza –un dels directors d’orquestra més importants del món–, que es troba fins al proper diumenge a terres lleidatanes on dona un curs a l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona i farà de director d’una orquestra simfònica formada per alumnes amb la qual interpretarà la ‘Segona’ de Beethoven aquest diumenge a la Sala Polivalent de Solsona (20.00 hores).

“Es trobaran una orquestra de joves que serà la primera vegada que tocaran junts, amb moltes ganes i energia”, detalla Frizza, qui afegeix que “escoltaran nois d’11, 12 o 13 anys tocar de solistes amb un talent i domini increïble de l’instrument”.

El director de Brescia aconsella els joves prendre’s la música en serio “perquè és un món molt difícil i competitiu” que requereix “fer sacrificis i renunciar a coses que nois de la seva edat fan, com jugar o sortir amb els amics”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats