Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Ricky Rubio, escollit el millor jugador del Mundial de la XinaMarc Gasol, també en el cinc ideal


El base de la selecció espanyola Ricky Rubio ha estat elegit el millor jugador del Mundial de Bàsquet de la Xina, va anunciar l'organització després de concloure la final entre Espanya i Argentina. El jugador català ha estat elegit a més millor jugador de la final entre les dues seleccions, que va concloure amb la victòria d'Espanya per 95-75. El base dels Phoenix Suns va ser també triat un dels integrants del millor quintet del Mundial, en el qual figura igualment el català Marc Gasol.

Rubio va tornar a ser el màxim anotador d'Espanya a la final a l'anotar vint punts davant l'Argentina, amb el que va encadenar el seu quart partit consecutiu al Mundial amb 19 o més punts, que era el seu límit amb l'equip nacional abans d'arribar a la Xina. A més, Ricky Rubio va batre en les semifinals el rècord d'assistències en un gran campionat, des que hi ha dades estadístiques, en repartir un total de dotze, una més que les que va aconseguir el mateix jugador al Mundial de 2010 davant de Nova Zelanda. El cinc ideal del torneig el van completar el serbi Bogdan Bogdanovic (Sacramento Kings), el francès Evan Fournier (Orlando Magic) i l'argentí Luis Scola.

Ricky Rubio: "Aquest equip és llegenda".

El base de la selecció espanyola Ricky Rubio, que aquest diumenge es va proclamar campió del món i va ser escollit millor jugador del torneig, va assegurar que l'equip que dirigeix ??Sergio Scariolo "és llegenda".

"Aquest equip és llegenda", va dir a Cuatro TV el jugador dels Suns de Phoenix, de la NBA, poc després del triomf d'Espanya davant l'Argentina (95-75) a la final del Mundial de la Xina.

"Hem treballat molt dur i sacrificat molt per arribar fins aquí. Cadascun va donar moltíssim per a l'altre i avui hem donat una lliçó no només esportiva, sinó per a la vida en general. Aquest equip és llegenda", ha insistit.

El base va reconèixer que aquest èxit és "molt important" per a ell, "una cosa molt especial". "L'he gaudit com un nen petit", ha postil·lat.

Ricky Rubio va dedicar el triomf a la seva mare, morta: "Sé que des d'aquí dalt estarà molt contenta".

"Espero que aquesta història que hem escrit a la Xina pugui inspirar molta gent. Sabem que això és només esport, que la vida és molt més que l'esport, però espero que serveixi a molta gent per superar els sots que hi ha a la vida" , ha subratllat el jugador espanyol.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats