Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Rotecna projecta un centre per a malalts físics i emocionals a AgramuntToni Badias explica el cas d'èxit de Zacaris i Yellow en venda de sabates per internet.


El fundador i president de l'empresa Rotecna, Gener Romeu, va anunciar ahir des de la Seu d'Urgell i en el marc de la Trobada Empresarial al Pirineu que en un termini de tres a 5 anys té previst posar en marxa a la població d'Agramunt, a la comarca de l'Urgell i on té la seu l'empresa, un centre que ajudi a malalts físics i de temes emocionals. En aquest sentit, va afirmar que ja té mirat un terreny.

La primera jornada de la Trobada Empresarial al Pirineu acollí ahir a la tarda una taula rodona sobre experiències empresarials d'èxit amb clau lleidatana. Enguany van participar Emili Alzamora, campió del món de 125 cc i CEO de Monlau Competició, amb la qual és representant dels pilots germans Márquez; Toni Badias, CEO de les empreses de venda per internet Zacaris i Yelow; Ventura Rebés, president del consell d'administració de la companyia elèctrica Peusa i Gener Romeu, fundador i president de l'empresa d'equipaments pel sector porcí Rotecna.

Emili Alzamora confessà després d'ostentar de 10 anys de carrera esportiva en el més alt nivell en el motociclisme, que "he set empresari per accident", ja que la seva passió tota la seva vida ha estat pilotar motos, però arribà un moment en que se li va plantejar la possibilitat d'obrir una empresa de representació.

Per la seva part Toni Badias explicà "el cas d'evolució" de la seva empresa, l'origen de la qual es la sabateria La Sitgetana de Lleida. Zacaris.com és un web que ven actualment sabates de marca per tot l'Estat espanyol i Europa des de Lleida i que factura a l'any més de 15 milions d'euros. El 80% de les vendes són a l'Estat espanyol i el 20% a Europa. L'stock amb les sabates es situa en una nau a les afores de la ciutat de Lleida. Aquesta empresa de comerç on line ha arribat a tenir en un sol dia 2.300 comandes de sabates. Badias destacà la importància del màrqueting digital, és a dir, saber atraure trànsit a la teva tenda digital.

Gener Romeu informà que Rotecna exportà a més de 90 països, que té 40 patents i actualment una plantilla de 210 treballadors. Factura 45 milions d'euros a l'any i en aquests moments exporta entre un 40 i un 60% de la seva producció. Rotecna té la seva seu a Agramunt.

Per la seva part, Ventura Rebés, de Peusa, avança que la companyia a partir del 1 de juliol començarà a comercialitzar gas. Així mateix, destacà que l'empresa en la seva responsabilitat social "mai ha tallat la llum a ningú". Peusa factura a l'any entre 15 i 16 milions d'euros i té 12.500 clients.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats