Lleida
4/11° C (núvols)
97% 26 km/hSalvem Salau decideix constituir-se formalment com a PlataformaL’entitat es legalitza per seguir lluitant contra totes les “amenaces” mineres


La població d’Isil (Pallars Sobirà) va acollir aquest dissabte al vespre l’assemblea constituent de la Plataforma Salvem Salau, per tal de poder legalitzar l’entitat i continuar la lluita iniciada fa més d’un any per salvaguardar Salau de les “amenaces” mineres. 

Més d’una trentena de persones van debatre i aprovar els estatuts de la plataforma, van signar l’acta fundacional i també van escollir una junta. La plataforma té com a objectius principals “vetllar per la conservació de la vall de Bonabé per evitar-ne la seva degradació i contaminació i promoure l’educació ambiental per conèixer i preservar-ne el patrimoni natural i cultural” de l’entorn.

L’organització contra el projecte d’investigació minera a Salau, promogut per la multinacional australiana Apollo Minerals a través de la seva filial espanyola, NeoMetal Spania SL, ha aconseguit que el Departament de Territori demani a l’empresa promotora un estudi d’impacte ambiental tramitat per la via ordinària, i no per la simplificada com pretenien. La plataforma Salvem Salau assegura que “l’espai on es vol realitzar aquesta activitat, incloses la fase d’investigacio? i sondejos, resultaria afectat per la contaminació de forma permanent”. Segons l’entitat, “el territori té clar que cal seguir organitzats per protegir la Vall de Bonabé, inclosa al Parc Natural de l’Alt Pirineu, dels greus impactes miners que suposaria el projecte iniciat en una zona d’alt valor ecològic i que és capçalera de la Noguera Pallaresa”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats