Lleida
8/22° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Sánchez anuncia un ''pla de xoc'' per combatre els efectes econòmics del coronavirusEl president fa una crida a la "calma" i l'ATA reclama un pla de contingència


El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns un "pla de xoc" per fer front als efectes econòmics del coronavirus. Durant la clausura de del Congrés a l'Associació Espanyola de Treballadors Autònoms (ATA), Sánchez ha dit que fa dues setmanes que l'executiu hi està treballant –tot i que no n'ha donat detalls- però ha volgut llençar un missatge de "calma" i "serenitat": "Tenim un sistema sanitari robust". Per la seva banda, el president de l'ATA, Lorenzo Amor, ha demanat, precisament, durant el seu discurs, un "pla de contingència" per fer front a l'epidèmia que "ja està afectant alguns sectors". Precisament, aquest dijous està prevista una reunió entre el govern i els agents socials.

"Vull llençar un missatge de serenitat. Estem fent un seguiment constant de la situació i estem composant un diagnòstic precís sobre l'impacte d'aquesta crisi a l'economia real", ha dit el president durant el seu discurs.

En aquest sentit, ha anunciat que l'executiu treballa des de fa dues setmanes en un "pla de xoc" que serà "ajustat a la magnitud del problema" i que serà fruit del diàleg amb els agents socials. "La informació disponible fins ara apunta que, per al nostre país, la crisi tindrà un efecte negatiu, però transitori", ha dit.

Sánchez ha insistit que el sistema sanitari espanyol és "robust" i té "grans professionals". El president ha remarcat també que des del principi de la crisi el govern espanyol s'ha guiat per els criteris i recomanacions dels experts, en coordinació amb les comunitats autònomes.

El cap de l'executiu ho ha dit just després que el president de l'ATA, Lorenzo Amor, li llencés "el guant" durant la seva intervenció. Amor ha demanat al govern espanyol un "pla de contingència" per "fer front a aquesta epidèmia que està afectant alguns sectors de la societat".

Per la seva banda, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha assegurat que Espanya té "la millor sanitat del món" i que cal estar "tranquils i seguir les indicacions de les autoritats". "Nosaltres els empresaris sempre seguirem anant a treballar per contribuir a posar el nostre granet de sorra", ha dit.

Precisament i tal i com ha avançat Garamendia, aquest dijous hi ha prevista una reunió entre el govern espanyol i agents socials per abordar aquesta situació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats