Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


Sánchez diu a la seva executiva que Iglesias li va demanar una vicepresidència social i ministeris com Hisenda i TreballEl PSOE aprova una nova proposta programàtica a Podem


El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha transmès aquest dijous a l’executiva del seu partit que el líder de Podem, Pablo Iglesias, li va demanar una vicepresidència social i els ministeris de Treball i Hisenda a canvi de donar suport a la seva investidura. Així ho han apuntat fonts del PSOE a quatre dies de l’inici del debat d’investidura i poques hores abans que es doni a conèixer el resultat de la consulta de Podem.

En roda de premsa després de l’executiva el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha insistit que el PSOE va oferir a Iglesias la possibilitat d’assenyalar ministres de perfil tècnic en el marc d’un govern de “cooperació”.

Ábalos ha recordat a la resta a Podem que “els ponts destruïts triguen temps en tornar-se a aixecar” i que els votants no entendrien un ‘no’ de la seva formació al costat de la dreta i de l’estremadreta. També ha demanat al líder de PP, Palo Casado, que s’abstingui perquè per poder abordar les grans qüestions d’Estat –com va dir el líder del PP que volia fer- primer cal que es constitueixi un govern. Segons Ábalos, “en justa reciprocitat” a l’abstenció del PSOE a la investidura de Rajoy, ara caldria que el PP fes també aquest pas. 

L'executiva del PSOE ha aprovat una nova proposta programàtica a Podem que es basa en cinc eixos: ocupació digna i pensions justes, feminisme, emergència climàtica, avenç tecnològic i la posició d'Espanya al món i el model d'organització territorial. Són les bases, segons Ábalos, d'un "govern social" i conté pràcticament tots els acords de pressupostos que el PSOE va subscriure amb Podem. "És una oferta netament política pensant en e que la gent vol de nosaltres", ha dit, que és "més política i menys conflictes". 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats