Lleida
21 / 41° C (sol)
97% 26 km/h


Sánchez promet blindar el sistema públic de les pensions dins de la reforma de la ConstitucióAssegura que si repeteix a La Moncloa activarà més polítiques socials que en els seus 10 mesos de govern


El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha promès aquest dilluns en un acte amb jubilats a Leganés que si continua a La Moncloa després del 28-A no només “mantindrà” el compromís de revaloritzar les pensions d’acord a l’IPC, sinó que impulsarà la reforma constitucional per “blindar el sistema públic de pensions”. “Si el 28-A continuo essent el president del govern les jubilades i jubilats del país tindran una pensió digna”, ha afirmat. També ha assegurat que el seus ‘divendres socials’ són més barats que el rescat de les autopistes que va provocar el PP. “Estem reduint el dèficit públic i demostrant que es pot fer sense deixar de fer polítiques socials que beneficiïn la majoria del nostre país”, ha sentenciat.

Sánchez ha tornat a ironitzar sobre la dreta i ha atacat especialment el PP, perquè “els que van cobrar sous en B volen rebaixar el SMI a 850 euros”, mentre que nosaltres el volem incrementar-lo perquè sigui “el 60% del sou mitjà”. 

En aquest marc ha reclamat una majoria més àmplia a partir del 28-A per suprimir els copagaments farmacèutics i ha reivindicat la seva acció de govern. 

“Hi ha hagut moltes coses que no hem pogut fer”, però “si el 28-A omplim les urnes de vot socialista estic convençut que els pròxims 4 anys hi haurà més polítiques socials que en aquests 10 mesos”, ha dit.

Ho farà, ha afirmat, perquè “el problema d’aquest país és la desigualtat” i “si el país creix, la riquesa s’ha de redistribuir”. 

El programa del PSOE rebutja l’autodeterminació i el 155 i aposta per aprofundir l’autogovern per a Catalunya

Quatre dies després de l’inici de la campanya el PSOE ha difós aquest dilluns el contingut de l’esborrany del seu programa electoral per a les eleccions del 28-A, on rebutja el dret a l’autodeterminació i també l’aplicació del 155 que defensen PP i Cs. Per contra, aposta per la decoració de Granada, que passa per recuperar les matèries de l’Estatut que el TC va tombar i per un increment de l’autogovern per a Catalunya. Segons el programa de Pedro Sánchez el 155 implicaria “un estat d’excepció regional permanent”, però “ni des del dret d’autodeterminació ni des d’un estat d’excepció territorial de caràcter permanent a traves de l’article 155 es pot construir el futur”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats