Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Sanitat continua sense donar llum verda als entrenaments col·lectiusTot i que Sánchez va anunciar dissabte la tornada de el futbol el 8 de juny


El Govern, a través del ministre de Sanitat Salvador Illa, va descartar aquest diumenge donar la llum verda del seu departament als entrenaments col·lectius dels equips de Primera i Segona Divisió.

Després de l'anunci de el president, Pedro Sánchez, de dissabte passat quan va indicar que les competicions professionals podien tornar la setmana de el 8 de juny, ahir es va preguntar a Illa quan els equips de Laliga podrien reiniciar els entrenaments col·lectius sense restriccions. El ministre es va remetre a la normativa que regeix pel que fa als entrenaments de les lligues professionals, especificant que són "entrenaments mitjans", limitats a deu esportistes com a màxim per grup.

D'aquesta forma segueix sense desaparèixer un dels obstacles per a la tornada efectiva de el futbol als terrenys de joc, ja que resta que els equips, amb independència de la fase de l'desescalada en què es trobi el seu municipi, puguin entrenar a ple rendiment, sense cap restricció.

Després de l'anunci d'Illa, els equips seguiran sense poder entrenar amb absoluta normalitat, entesa en el sentit de fer-ho col·lectivament, com es fa en plena normalitat. Els clubs sempre han defensat la necessitat d'estar un mínim de dues setmanes completes treballant en aquestes condicions abans de tornar a disputar partits oficials.

Començant aquest dilluns, 25 de maig, la data del 12 de juny com la de la volta de Laliga cobrava més força, ja que els equips arribarien a ella amb dues setmanes completes i diversos dies més d'entrenaments complets. Sense el permís de Govern, si avui no poden començar aquestes sessions en aquestes condicions serà difícil que la competició es reprengui el 12 de juny, tret que arribi una rectificació de Govern en les properes hores. Altrament, el futbol podria retardar el seu retorn a l'19 de juny.

A més d'aquest assumpte, queden per resoldre altres temes, com l'assumpte dels partits dels dilluns, el de les concentracions dels jugadors i el dels contractes que expiren el 30 de juny.

Polèmica per una foto de jugadors de l'Sevilla saltant-se la quarantena de el club

Unes fotografies de les que es va fer ressò el diari Marca van provocar un gran enrenou a les xarxes socials que poden ocasionar un gran perjudici a la Lliga espanyola i a l'Sevilla, ja que es tracta d'una imatge que trenca qualsevol norma de la quarantena. Aquestes imatges penjades per la dona de Banega en les xarxes socials són una mostra que aquests jugadors de l'Sevilla s'han saltat les normes de la quarantena que ha imposat en el seu protocol tant la Laliga com el club.

Els jugadors Ocampos, Mudo Vázquez, De Jong i Banega apareixen junts en la imatge, acompanyats de les seves respectives parelles i al voltant d'una taula, en una reunió en què apareixen més de deu persones en un domicili, cosa que està terminantment prohibit a la Fase 1 de la desescalada.

La dona de Banega va retirar ràpidament les imatges d'Instagram, però veurem quines sancions li poden caure a aquests jugadors ja sigui per part de Laliga o de l'Sevilla. Un cas positiu per contagi, després de les estrictes mesures adoptades, podria ser molt greu per a la represa de la competició.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats