Lleida
20-40° C (sol)
97% 26 km/h


Sant Llorenç, un poble que es comunica a través de WhatsappEl grup inclou informació municipal i queixes


Informar dels horaris del metge, de la recollida d’objectes voluminosos o de les activitats que es fan al poble és l’objectiu del grup de Whatsapp que va crear Sant Llorenç al principi de la legislatura i que serveix per establir un canal de comunicació entre veïns i gent que hi té casa.

Amb la generalització del Whatsapp com a sistema de missatgeria gratuïta han proliferat els grups de tota mena per fer d’aquesta fórmula la seva principal eina de comunicació. Grups de pares, de colles d’amics o de companys de pàdel estan a l’ordre del dia. Però aquest també és el sistema que durant la present legislatura ha elegit Sant Llorenç de Montgai per comunicar-se a iniciativa del seu alcalde pedani, José Ruiz.

Amb 140 persones al grup (la majoria veïns o fills del poble que hi tenen casa però que viuen en altres municipis) s’informa els veïns de tot el relacionat amb el dia a dia. Des dels horaris del metge i de l’infermera fins a la recollida de voluminosos tot allò que forma part de l’actualitat de Sant Llorenç es comparteix en aquest grup.

L’activitat cultural (la darrera, la presentació del llibre del Postureig a Camarasa amb motiu dels actes de la festa major de Sant Jordi) també és una altra de les informacions que es posen en aquest grup en el que tampoc hi falten les queixes o els avisos. En alguns casos hi ha veïns que informen que els contenidors estan plens o que està a punt d’acabar-se l’aigua del dipòsit (especialment en els mesos d’estiu,l quan hi ha més afluència de visitants).

En festes assenyalades els veïns també es feliciten les festes. “De fet, aquest grup sempre el tinc dalt de tot de l’agenda de telèfons”, explica un veí en el sentit que acostuma a estar basant actiu durant tota la setmana. Tot plegat, una nova fórmula de comunicació en un poble on encara s’hi fan pregons tot i que molt menys que abans.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats