Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/hS'eleven a 41 les morts per coronavirus a la Xina, amb 1.287 infectats237 pacients es troben en estat greu


El nombre de morts pel nou coronavirus causant de la "pneumònia de Wuhan" s'ha elevat a 41 entre els 1.287 contagiats diagnosticats a la Xina, ha informat avui la Comissió Nacional de Sanitat.

Fins la passada mitjanit local (16.00 GMT de divendres), l'organisme va assegurar que s'havien detectat casos en totes les províncies xineses menys al Tibet, i que 39 de les 41 morts han ocorregut a la província de Hubei, de la qual Wuhan és capital i epicentre del brot.

Això suposa un increment de 16 morts i 444 nous casos respecte a l'informe emès per la comissió 24 hores abans. Segons la font, 237 pacients es troben en estat greu, mentre que 38 persones han curat i han estat donades d'alta. Les autoritats sanitàries han realitzat seguiment mèdic a 15.197 persones que han estat en contacte proper amb algun dels infectats, de les quals 13.967 continuen en observació.

Fora de la Xina, de moment s'han registrat 4 infectats a Tailàndia (dos dels quals, curats), 3 contagis a Taiwan i igual nombre a Singapur i França, i dos en cada un dels següents països: Japó (un curat), Corea de Sud, Estats Units i Vietnam. Així mateix, n'hi ha un al Nepal.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats