Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/h“Sempre t’has de col·locar davant el poder, mai al costat”La projecció del film ‘Los archivos del Pentágono’ dona el tret de sortida al cicle ‘Dret al cinema’


L’Auditori del Centre de Cultures de Cappont va acollir ahir la inauguració del cicle ‘Dret al cinema’, una iniciativa impulsada per la Facultat de Dret de la UdL i el Col·legi d’Advocats, amb la col·laboració de ‘La Mañana’.

La projecció de la pel·lícula Los archivos del Pentágono, una història real basada en l’intent del govern de Nixon de silenciar dos dels diaris estatunidencs més importants: el New York Times i el Washington Post, que el 1971 van decidir advocar per la llibertat de premsa i publicar documents sobre el Pentàgon, va donar el tret de sortida al nou cicle que gira al voltant del món jurídic i vol unir ponts entre els estudis de dret i la professió.

Miguel Juan de Bartolomé Estévez, un dels impulsors, va destacar ahir el romanticisme de la proposta, a mode de cineclub en què dos ponents experts s’encarreguen de resoldre a posteriori les claus de la pel·lícula i aporten una mirada professional al fons de cada film. El primer debat va anar a càrrec del periodista Ignasi Calvo i de l’advocat Luís Vacas. Bartolomé va destacar el paper que històricament ha jugat el dret en el setè art, convertint-se en un aliat i un potent altaveu per fer arribar a la societat problemes o situacions de rellevància jurídica. 

Sobre el film de Steven Spielberg va subratllar que parla de drets essencials de la societat com són la llibertat de premsa i el control del govern i va citar una frase cèlebre de l’escriptora i periodista italiana Oriana Fallaci per resumir l’esperit del cicle i la pel·lícula. “Sempre t’has de col·locar davant del poder, mai al seu costat”. Completen el cicle les projeccions de Samba, La doctora de Brest i La innocència.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats