Lleida
6/9° C (pluja)
97% 26 km/hS’inicien les obres de millora de l’escola Àlber d’AlbesaAmb caràcter “urgent” pel mal estat de l’edifici


Comencen les obres d’urgència per remodelar l’escola Àlber d’Albesa, després de les reclamacions dels pares i mares del centre.

Les reformes està previst que s’enllesteixin abans de l’inici de curs per poder garantir l’entrada de l’alumnat i el Departament  hi destinarà 40.000 euros. L’objectiu d’aquestes actuacions implica cobrir les necessitats més urgents que presenta l’edifici escolar, fins que el municipi no compti amb un nou centre educatiu. 

Concretament es portaran a terme millores en la reparació d’algunes de les finestres i les portes, la renovació dels banys i la millora del paviment de la vorera i el pati. Així mateix, també està previst habilitar un espai perquè els mestres puguin guardar el material docent.

Actualment, l’escola presenta “importants problemes d’estructura, una notable manca d’espai i l’existència de mòduls prefabricats”, unes característiques que, segons fonts d’Ensenyament, fan que sigui una de les noves construccions escolars a prioritzar. 

concentracions

Cal recordar que els pares i mares que porten els seus fills en aquest centre van protestar el dia 16 de març aprofitant la visita del conseller Miquel Buch. Exigien la construcció d’una nova escola per les “mancances” que presenta l’actual. La llavors presidenta de l’AMPA i actual alcaldessa, Eugènia Puig-Gros, va explicar en el seu moment que aquestes obres s’havien d’iniciar al 2018 però no es va produir. 

L’anterior alcalde Antoni Balasch va al·legar, al seu dia, que des del consistori s’havia fet tota la feina però que l’article 155 ho va paral·litzat.

Entre les actuacions que s’han portat a terme des de l’AMPA en destaca la gravació d’un lipdup per reivindicar la construcció de la nova escola. Ara per ara, l’ajuntament va assegurar que continuaran “lluitant per la construcció del nou equipament”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats