Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


Sixena sol·licita al Suprem que emeti una ordre europea per detenir Lluís Puig perquè respongui sobre el litigi de l'artL'advocat Jorge Español considera que el "pla ocult" de Catalunya és independitzar-se i desobeir les ordres judicials


L'Ajuntament de Vilanova de Sixena ha sol·licitat a la Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) que emeti una ordre europea de detenció i entrega contra el conseller destituït Lluís Puig perquè respongui judicialment sobre el litigi de l'art. Ho ha anunciat aquest divendres l'advocat d'aquest municipi d'Osca, Jorge Español, que ha justificat aquesta petició per la denúncia presentada per aquest ajuntament, el mes passat també al Suprem, contra Puig i també contra el conseller cessat Santi Vila per un presumpte delicte de desobediència.

En aquesta, Vilanova de Sixena denunciava Puig i Vila per haver ignorat les resolucions judicials provisionals per al lliurament a l'Aragó de les 44 obres d'art en litigi que segueixen al Museu de Lleida. Puig es troba a Brussel·les juntament amb el president destituït, Carles Puigdemont, i altres membres del Govern destituït. Per Español, l'estratègia de Puig forma part d'un "pla ocult" per independitzar Catalunya d'Espanya i no haver d'obeir les ordres de la jutgessa d'Osca ni de cap altre tribunal estatal.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats