Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Suspesa la Romeria dels Fanalets de Sant Jaume pel Covid-19Els Pessebristes animen a il·luminar els carrers el pròxim 24 de juliol


L’Agrupació Ilerdenca de Pesebristes, atenint-se les mesures sanitàries derivades de la Covid-19, ha decidit suspendre la popular Romeria dels Fanalets de Sant Jaume, que se celebra el vespre del 24 de juliol.

La supressió abasta també la convocatòria del Concurs de Fanalets, que enguany hauria d’haver arribat a la LXXVIII edició, alhora que tampoc s’organitzarà cap taller de confecció de fanalets. Sense concurs no hi haurà l’acostumada exposició de fanalets a la capella del Peu del Romeu, tot i que l’entitat ha buscat una alternativa, convidant als Mestres Fanalers de Lleida que aportin alguns dels seus fanalets confeccionats i premiats en altres edicions, per poder així muntar una petita mostra retrospectiva.

El president de l’Agrupació Jordi Curcó, explica que la Junta de l’entitat ha pres aquesta decisió amb pesar, però que s’ha fet per respecte, responsabilitat i prudència: “En aquests darrers 80 anys, mai s’havia suspès la Romeria, ni el Concurs de Fanalets. Però volem manifestar que tot i que no hi haurà la Romeria als carrers de Lleida, sí que hi haurà fanalets i per això fem una crida als lleidatans i molt especialment als infants perquè la tarda-vespre del 24 de juliol surtin als carrers amb fanalets i els pengin aquella nit als balcons i finestres de les seves cases, perquè a pesar de les circumstàncies tan especials que estem vivint, la llum dels fanalets es faci enguany més present que mai a Lleida”. Per això, ha preparat una edició de fanalets de paper, il·lustrats amb dibuixos al·lusius a la tradició i la festa, realitzats per l’artista i vicepresident de l’Agrupació José A. Ferrer.

Pel que fa a la tarda de la Romeria, el 24 de juliol, l’entitat ha pensat a fer algun acte simbòlic davant la capella del Peu del Romeu, que encara s’ha de concretar. Tanmateix l’endemà, festa de Sant Jaume, s’ha previst traslladar la Missa que se celebra aquell dia a la petita capella a la propera església dels Dolors, que per les seves majors dimensions podrà acollir a més gent.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats