Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Tàrrega col·locarà llambordins per recordar les víctimes dels camps de concentració nazisA la capital de l’Urgell hi ha constància de nou casos


Tàrrega instal·larà llambordins a la via pública en record de persones del municipi que foren deportades als camps de concentració nazis. 

Així ho va aprovar per unanimitat el ple reunit en sessió ordinària a partir d’una moció presentada per tots els grups de l’arc consistorial. Es tracta d’una acció de memòria històrica que vol dignificar el record dels targarins i targarines que van ser víctimes de persecució i repressió. Els llambordins, similars a una placa, reben el nom de Stolpersteine i són fets de formigó. Tenen una superfície de 10x10 centímetres i es recobreixen de llautó, damunt el qual es graven les dades de la persona deportada. 

Cada Stolpersteine esdevé, per tant, una peça única. S’acostumen a posar a terra, a nivell del sòl, davant de la casa on vivia la persona homenatjada. Segons va explicar la regidora de Memòria Històrica, Ivonne Pont, a Tàrrega hi ha registrats nou casos coneguts, un dels quals al Talladell. Cinc d’aquestes persones van morir i quatre van aconseguir sobreviure a la Segona Guerra Mundial. Els llambordins van ser creats per fer pedagogia dels valors de paus. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats