Lleida
3/10° C (sol)
97% 26 km/h

7 desembre 2019

Tàrrega educa els joves en la la prevenció contra la violència masclistaUn congrés pedagògic aplega 150 alumnes de Secundària


Tàrrega va celebrar ahir la primera edició d’un congrés centrat en la detecció i la prevenció contra les violències masclistes. L’activitat s’adreça especialment a l’alumnat de primer i segon de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, o sigui, joves d’entre 16 i 18 anys. 

L’objectiu és crear un espai de reflexió i formació fomentant l’apoderament de les persones adolescents per combatre la violència masclista. La iniciativa forma part de la campanya Digues prou, no estàs sola mitjançant la qual la Regidoria d’Acció Social i Igualtat sensibilitza la ciutadania per combatre la xacra de la violència envers les dones.

Al congrés, s’hi donen cita un total de 150 joves dels centres educatius Manuel de Pedrolo, Alfons Costafreda, Vedruna i EASD Ondara de Tàrrega. La trobada es desenvolupa a l’edifici Infraestructures.Cat de la capital de l’Urgell sota el lema Es tracta d’arreglar-ho.

El Ministeri de la Presidència i Igualtat hi col·labora aportant un ajut dels Fondos de Estado Contra la Violencia de Género. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va donar la benvinguda als participants destacant que l’educació dels joves és fonamental per eradicar la violència masclista.

“Podeu esdevenir la generació del canvi definitiu”, va dir als alumnes tot animant-los a lluitar contra les conductes quotidianes que són signe de masclisme. Per la seva part, la regidora d’Acció Social i Igualtat, Assumpta Pijuan, ha assenyalat que el congrés “vol dotar els joves amb eines per ser actius en el conjunt de la societat”.

En paral·lel, el regidor de Ciutadania i Educació, Xavier Rossell-Aparicio, va afirmar que “treballem perquè els joves esdevinguin agents socials de transformació per eradicar la violència masclista”.

FOTO: Ajuntament de Tàrrega

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: