Lleida
4 - 15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Tàrrega incorpora al seu fons museístic un retaule del pintor gòtic Ramon de Mur, cedit pel Departament de CulturaLa peça, del segle XV, s'exhibirà de forma permanent dins la sala 'Tragèdia al Call-Tàrrega 1348' del Museu Comarcal de l'Urgell


Tàrrega ha incorporat al seu fons museístic un compartiment de retaule del segle XV atribuït al pintor gòtic Ramon de Mur. La peça va ser adquirida a un antiquari per part del Departament de Cultura, que també s'encarregà d'efectuar la restauració. Finalitzat aquest procés, l'obra se cedirà de forma permanent al Museu Comarcal de l'Urgell que l'exhibirà dins la sala 'Tragèdia al Call-Tàrrega 1348'.

L'artista Ramon de Mur va desenvolupar el seu treball a la vila medieval de Tàrrega i, per això, la seva figura és considerada com un exponent representatiu de la història i l'art de la comarca. El retaule és de fusta, fa 118 per 71 centímetres, i mostra una representació policromada de cos sencer de Sant Antoni Abat, que apareix com un ancià amb llarga barba blanca. El sant apareix trepitjant una figura demoníaca que simbolitza el mal. L'entorn natural que emmarca la representació al·ludeix a la vida eremítica del personatge.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats