Lleida
10/27° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Tàrrega s’adhereix a la moció del municipalisme català perquè els ajuntaments puguin gestionar els seus estalvisL’alcaldessa signa un decret de suport que ratificarà el Ple en la sessió del proper mes de setembre


L’Ajuntament de Tàrrega s’ha adherit a la moció en què el municipalisme català defensa l’ús dels seus superàvits pressupostaris per a mesures pròpies de reactivació social i econòmica per part dels ens locals. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha signat avui el decret que ratifica el suport de la capital de l’Urgell al document, el qual també rebutja l’acord signat entre la Federació Española de Municipios y Provincias (FEMP) i el Govern espanyol instant els consistoris a cedir a l’Estat els seus romanents positius de tresoreria en forma de préstec. Tàrrega se suma així a la moció conjunta que han redactat l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per reivindicar el dret a l’ús dels estalvis municipals acumulats.

L’adhesió expressada en el decret d’alcaldia es ratificarà en la sessió del Ple del proper mes de setembre. L’alcaldessa, que també exerceix una de les vicepresidències de la FMC, confia que la moció obtindrà el suport unànime de l’arc consistorial ja que suposa “una ferma defensa de l’autonomia dels ajuntaments a l’hora de gestionar els estalvis pressupostaris aconseguits per les administracions locals”. Val a dir que el Ple de Tàrrega ja aprovà el passat 28 de maig dues mocions reclamant de modificar o derogar la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera amb l’objectiu de poder destinar superàvit a polítiques de reactivació davant la situació de crisi originada per la pandèmia. Així mateix, el Ple va donar llum verda el passat 30 de juliol a una altra moció en favor de la suficiència financera dels ens locals.

La moció conjunta de l’ACM i la FMC, a la qual Tàrrega expressa el seu suport, també insta al Govern de la Generalitat “a crear un fons de cooperació extraordinari per als ens locals (amb un mínim de 150 milions d’euros l'any 2020 i la mateixa quantitat per a l’any 2021) amb l'objectiu d’aplicar mesures necessàries per reactivar les economies locals i atendre les noves necessitats socials que ha generat la pandèmia”

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats