Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/hTatxo Benet compra un polèmic quadre del líder Emiliano ZapataEl mostra nu i amb talons


L'empresari lleidatà ha afegit a la seva col·lecció d'art 'La Revolució', un quadre de Fabián Chairez censurat a Mèxic per "danyar la dignitat" del líder revolucionari.

Es tracta d'una obra que ha despertat nombroses crítiques a Mèxic i que mostra a Emiliano Zapata, un dels líders militars i camperols més importants de la Revolució mexicana, cavalcant nu, amb sabates de taló i un barret rosa, a lloms d'un cavall blanc. Tatxo Benet explica que l'obra interessa per la "censura" que plana sobre ella i per les mostres de desaprovació que ha generat des que va sortir a la llum a finals de novembre en una exposició. La família del revolucionari veu com una ofensa l'obra de Fabián Chairez, acusant l'autor de danyar la dignitat de Zapata.

L'empresari i periodista lleidatà es mostra content amb l'adquisició de l'obra, de la qual no ha volgut revelar el preu que ha pagat, al considerar-la "fonamental" per a la seva col·lecció d'art, formada per unes 70 peces "que han estat censurades per qualsevol motiu o grup de pressió ".

Benet, afegeix, que el quadre "trenca el mite de la masculinitat mexicana i ha provocat repulses entre els camperols, que tenen a Zapata com a ídol". Cal destacar que l'obra arribarà a Catalunya a l'estiu i es deixarà veure davant el públic en una exposició al costat d'altres 25 obres de la seva col·lecció, exposició que ha anunciat Benet es podrà veure a La Panera de juny a agost.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats