Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Tensió al col·legi Lestonnac de Lleida entre membres dels CDR i la Policia espanyolaEls integrants dels comitès repartien octavetes informatives entre els pares de l'escola i els agents els han identificat


Tensió al col·legi Lestonnac de Lleida entre els agents de la Policia Nacional i un grup de persones del Comitè de Defensa de la República (CDR) Zona Alta – Centre històric que repartien octavetes informatives entre els pares dels infants del centre. Un dels pares ha recriminat a una persona del CDR que no li semblava bé que repartís els fullets.

Aquest ha entregat l'octaveta a un Policia Nacional i s'han començat a mobilitzar. En paral·lel, un altre pare s'ha discutit amb un agent i aquest li ha fet una empenta. Entre més de dos agents han fet entrar aquest pare dins un furgó mentre un altre grup d'agents identificaven i prenien nota dels components del CDR, que es trobaben a la vorera del davant.

Poc després de l'incident, el compte de Twitter dels Comitès de Defensa de la República (CDRsLleida) explicava que "davant L'Estonnac hem viscut una mostra més de la coacció i prepotència que desenes de veïns de #Lleida reben cada dia de la Policia". En una segona piulada, explicaven que "repartíem futlletons convidant als veïns a participar assemblea del CDR del barri. Ens han identificat i coaccionat. Després a pares", i acabaven el fil amb un tercer tuit: "Exigim la retirada de les forces d'ocupació que van assaltar els col·legis i violenten els nostres carrers".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats