Lleida
7/18° C (pluja)
97% 26 km/h

13 desembre 2019


Toni Comín: "La decisió políticament responsable es diu exili"L'exconseller critica que ERC hagi estat "massa centrada" en "l'estratègia de l'hegemonia" i defensa que ell no fa "pinya" amb Puigdemont per ajudar JxCAT


L'exconseller de Salut Toni Comín reivindica que "la decisió políticament responsable es diu exili". En una entrevista amb l'ACN des de Lovaina, Comín assegura que "l'exili era l'opció políticament coherent amb la declaració d'independència i el referèndum". "Si volíem mantenir viu el que havíem començat l'1 d'octubre només es podia fer des de l'exili perquè des de la presó és impossible", destaca a l'ACN. L'eurodiputat electe de 'Junts' critica que ERC hagi estat "massa centrada en l'estratègia de l'hegemonia" i defensa que ell no està "fent pinya" amb l'expresident Carles Puigdemont "per contribuir a l'hegemonia de Junts per Catalunya".

De fet, l'exconseller de Salut d'ERC nega "cap distanciament" amb els republicans després d'haver concorregut a les eleccions europees amb el líder de JxCAT sota la llista 'Junts' i defensa que sempre ha actuat amb "màxima lleialtat" al partit.

Comín reconeix, però, que ha tingut "diferències estratègiques" amb la formació de Junqueras, però que sempre les han intentat discutir de manera "lleial i oberta". "Com a mínim amb qui jo em relaciono d'ERC em segueix mirant com abans", afirma.

L'exconseller diu que ha sigut "crític" quan ha vist que la formació de Junqueras estava "atrapada" en "la lluita per l'hegemonia" perquè creu que s'ha "d'aparcar" quan cal "unitat" en la "dura confrontació amb l'estat espanyol". "No he volgut ser còmplice d'això", justifica, matisant que ha aplicat "la mateixa regla" a JxCat.

Tanmateix, recorda que ell o Puigdemont no estan "excessivament lluny" de la postura d'alguns dirigents republicans com Marta Rovira. En aquest sentit, assegura que la "música" de la secretària general d'ERC "sona molt" com la seva.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: