Lleida
10-19° C (pluja)
97% 26 km/h


Tornen a organitzar visites guiades per l’època de la brama del cérvol a BoumortLa prova pilot impulsada el 2018 va ser un tot un èxit


La brama del cérvol torna aquesta tardor a la Reserva Nacional de Caça de Boumort. Per segon any consecutiu, es durà a terme una ordenació de l’activitat, consistent a establir un sector reservat per a visites guiades i unes rutes recomanades per a visita lliure del 14 de setembre al 13 d’octubre. En una d’aquestes rutes hi haurà un punt d’informació situat estratègicament. L’objectiu és reduir el risc de massificació i les molèsties als animals, millorar la satisfacció dels usuaris de la Reserva i potenciar les visites guiades.

Davant dels resultats satisfactoris que es van obtenir amb la prova pilot de l’any passat, aquest any la Junta Consultiva de la Reserva, on a més de la Generalitat hi ha representats, entre altres, els ajuntaments, els consells, propietaris de terrenys i pagesos, ha aprovat per consens la reedició de la prova pilot impulsada el 2018 per ordenar l’observació de la brama del cérvol. 

La Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort, situada entre el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, és un dels millors indrets de Catalunya per a gaudir de la fauna salvatge, amb cérvols, isards, cabirols, senglars i grans rapinyaires. És fàcil observar rastres de l’activitat dels cérvols i grups de femelles pasturant o esmunyint-se entre els matollars. De mitjan setembre a mitjan octubre el cérvol entra en zel i té lloc la brama, l’espectacle natural més impressionant de la natura al Prepirineu. A trenc d’alba i als capvespres, pels barrancs de Boumort ressonen els brams dels mascles intentant atreure femelles. La prova pilot efectuada l’any 2018 va permetre un increment del 36% en el nombre de guiatges i del 43% en el nombre de persones que visiten la Reserva amb empreses de guiatges.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats