Lleida
7/19° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Torra, sobre la taula de negociació: ''Anem a defensar un model de país, de benestar i oportunitats''Hores abans de la trobada a Madrid, el president de la Generalitat espera que serveixi per generar un "futur"


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimecres que la delegació catalana de la taula de negociació entre governs defensarà un "model de país, de benestar i oportunitats per un país millor". Durant una visita al Supercomputing Center de Barcelona, Torra ha dit que en els propers minuts iniciava un "viatge molt important cap a Madrid". El cap del Govern ha explicat que l'executiu català defensarà el principi de l'exercici de l'autodeterminació i l'amnistia. Torra ha comparat la taula entre governs i el Supercomputing Center i ha dit que tot gira al voltant de plantejar el "futur" i noves "oportunitats". Després d'una breu intervenció, Torra ha marxat a l'estació de Sants per agafar un tren cap a Madrid.

Després de visitar un dels súper ordinadors del Supercomputing center de Barcelona, Torra s'ha disculpat per haver "endarrerit" la trobada i ha destacat haver-la fet aquest dimecres abans d'un "viatge important a Madrid".

Durant el discurs, Torra ha aplaudit l'"esperit" dels catalans davant les dificultats "imprevistes" com la cancel·lació del Mobile World Congress 2020 per convertir-ho en una nova "oportunitat". "Catalunya serà digital o no serà. Apostarà per la recerca o no serà", ha afegit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats