Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hTorrent convoca per a dilluns a les tres de la tarda el ple del Parlament que es va suspendreLa cambra debatrà sobre corrupció i votarà la modificació de la Renda Garantida de Ciutadania i el seu pressupost


El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat per a dilluns a les 15.00 hores el ple que s'havia de celebrar aquesta setmana però que finalment es va suspendre a causa del temporal. Segons l'ordre del dia publicat aquest divendres, el ple començarà amb el debat i votació de la modificació de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) i dels pressupostos tant del Parlament com del Consell de Garanties Estatutàries, del Síndic de Greuges i de la Sindicatura de Comptes. A continuació, està previst que tingui lloc el debat monogràfic sobre corrupció que va demanar Cs. Les resolucions que sorgeixin d'aquest debat, però, no es votaran fins el dia 5 de febrer, segons el calendari que va pactar la Junta de Portaveus ahir dijous.

El ple s'ha convocat amb la incògnita de si el president de la Generalitat, Quim Torra, podrà participar-hi o votar amb normalitat després que el Tribunal Suprem rebutgés les mesures cautelars que havia presentat contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'inhabilitar-lo. Torra va ser inhabilitat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i encara pot recórrer aquesta decisió al Suprem, però paral·lelament la JEC va acordar a principis d'any retirar-li l'escó de diputat emparant-se en una reforma de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). Tot i que aquesta decisió està impugnada i pendent de resoldre, el Suprem ha descartat emparar preventivament Torra, per la qual cosa la JEC ja ha demanat a JxCat que informi sobre qui serà el diputat que ocuparà l'escó del president.

A l'agenda pública de Torra, hi consta que té previst intervenir al ple monogràfic en qualitat de president de la Generalitat. L'executiu català manté que segueix com a president i com a diputat malgrat la decisió de la JEC i la del Suprem.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats