Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Torrent: ''El PSOE ha escollit Cs i ens està abocant a votar que 'no'''El president del Parlament diu que negociaran "fins a l'últim minut" però apunta que els socialistes no en tenen ganes


El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat que el PSOE ha escollit Cs i, per tant, està abocant ERC a votar en contra de la pròrroga de l'estat d'alarma. En una entrevista a 'RNE', Torrent ha afegit que el seu partit negociarà "fins a l'últim minut" tot i que li sembla que els socialistes "no tenen ganes de negociar perquè ha decidit pactar amb la dreta". Segons Torrent, els plantejaments que ha fet ERC han estat "clars" i no es tracta d'una qüestió de "mercadeig" ni una negociació "de politiqueria" sinó de "sentit comú i d'eficàcia". En aquest sentit, ha defensat la necessitat de recuperar competències perquè, segons diu, s'ha demostrat que el comandament únic és "ineficient".

Segons Torrent, hi ha contactes amb el PSOE i ERC sempre està disposada a negociar però també ha recordat que des d'un principi els republicans han dit que aquesta legislatura estarà supeditada a la taula de negociació sobre el conflicte polític. I en aquest sentit, ha insistit en una de les condicions que ERC ha posat sobre la taula per avalar la pròrroga de l'estat d'alarma, que es posi data a la represa del diàleg polític. Preguntat pel motiu pel qual el PSOE encara no ha posat data, Torrent s'ha limitat a respondre que espera que no sigui una "qüestió de càlcul partidista" derivada del seu pacte amb Cs.

"Em semblaria un error històric. El que pensa la majoria dels ciutadans de Catalunya no canviarà. No és una qüestió passatgera i s'ha d'afrontar amb valentia política. Hem reclamat que Sánchez sigui valent", ha afegit Torrent.

Sobre el pacte PSOE-Cs per la nova pròrroga de l'estat d'alarma que es vota aquest dimecres al Congrés, Torrent ha dit que s'ha de preguntar al PSOE si es tracta d'una aposta estratègica o conjuntural.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats