Lleida
10-19° C (pluja)
97% 26 km/h


Torrent i Tejeria es conjuren perquè el diàleg i les "solucions polítiques" substitueixin la judicialitzacióEl president del Parlament rep una delegació de l'Eusko Legebiltzarra


El president del Parlament, Roger Torrent, ha rebut aquest dilluns a la tarda la presidenta de l'Eusko Legebiltzarra -el parlament basc-, Bakartxo Tejeria. En una compareixença conjunta al despatx d'audiències, Torrent i Tejeria s'han conjurat perquè el diàleg, la negociació i les "solucions polítiques" s'imposin i substitueixin la judicialització. Torrent ha dit que a Catalunya i a Euskadi els uneix una "amistat històrica", així com la voluntat per compartir un futur de pau, llibertat i progrés. Tejeria s'ha mostrat "convençuda" que els dos parlaments aprofundiran la seva relació, perquè "la causa de la llibertat catalana és la de la llibertat basca".

Torrent ha asseverat que la trobada ha de contribuir a generar un espai de "col·laboració institucional" per avançar cap a solucions polítiques, davant la "greu anomalia" del moment. Al seu torn, la presidenta del parlament basc ha apel·lat al diàleg per intercanviar vivències i resoldre conflictes per vies pacífiques i democràtiques.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats