Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hTot a punt per als Premis Gaudí més paritaris de la històriaDiumenge se celebra una gala que servirà per concedir el premi d'Honor a Francesc Betriu


El proper diumenge 19 de gener, a partir de les 21.50 hores, se celebrarà la gala de lliurament dels Premis Gaudí, la més paritària de la seva història i en la qual el lleidatà Francesc Betriu rebrà el Gaudí d'Honor.

Per primera vegada en els seus dotze anys d'història, els premis de l'Acadèmia del Cinema Català presenten unes nominacions paritàries amb un equilibri inèdit en el gènere dels professionals finalistes. En les categories individuals han passat la segona volta una quarentena d'homes i la mateixa quantitat de dones, que també per primera vegada són majoria a les nominacions a millor direcció. Dos realitzadores debutants, Belén Funes amb La hija de un ladrón i Lucía Alemany amb La innocència, competiran per aquesta estatueta amb dos cineastes que ja l'han recollit en anteriors edicions, Carlos Marques-Marquet, que opta ara per Els dies que vindran i Neus Ballús, que ho fa per El viatge de la Marta. La gala reconeixerà les millors pel·lícules del 2019 en 21 categories i es podrà veure en directe i en primer time per TV3. Un dels moments més emotius de la nit arribarà quan el cineasta lleidatà Francesc Betriu (Organyà, 1940) rebi de Lluís Homar el Gaudí d'Honor-Miquel Porter 2020 per la seva trajectòria de més de sis dècades. El també guionista, productor i crític ha signat una filmografia pionera, inclassificable i censurada durant el franquisme que inclou títols emblemàtics com Fúria espanyola o La plaça de Diamant.

Les pel·lícules amb més nominacions i, per tant, principals favorites per fer-se amb algun dels premis en les diferents categories són La hija de un ladrón, amb un total de 13, Els dies que vindran, amb 10, i La innocència, amb 7. L'actriu Anna Moliner presentarà la gala d'aquest diumenge, que estarà produïda per Dagoll Dagom i dirigida pel dramaturg Jordi Prat i Coll.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats