Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Tret de sortida al Mobile Week del Pirineu amb la intenció de fomentar el desenvolupament digitalSota el lema 'Tecnologia per a la ciutadania' se celebrarà al Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça


El Mobile Week al Pirineu ha arrencat aquest dimecres a Tremp amb la voluntat de fomentar el desenvolupament digital i reivindicar les mateixes oportunitats per als territoris de muntanya que a la resta del país. Sota el lema 'Tecnologia per a la ciutadania' se celebrarà a les comarques dels Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça fins el 29 de febrer. Maria Pilar Cases, alcaldessa de Tremp ha explicat que l'objectiu és donar l'oportunitat a la població de comarques de caràcter més rural, de participar en debats, conferències i tallers que fomenten el desenvolupament digital. Cases ha dit que contrasta que parlem de tecnologies tant avançades i alguns pobles del Pirineu encara no tinguin cobertura de mòbil o connexió a internet.

Aquesta candidatura de les comarques del Pirineu va ser promoguda per l'Ajuntament de Tremp. Les activitats que durant una setmana es realitzaran en diferents localitats estan dirigides més a la ciutadania i no tant a empreses i professionals del sector i volen impulsar el debat tecnològic i fomentar el desenvolupament digital arreu de Catalunya d'una manera equitativa.

Cases ha dit que la fibra òptica és crucial pel benestar de la ciutadania del Pirineu i perquè la gent s'hi vulgui quedar a viure o empreses vindre a instal·lar-s'hi.

L'alcaldessa de Tremp ha explicat que la intenció és que aquestes comarques puguin implementar una economia basada en les eines i elements tecnològics i digitals que permetin fer el canvi d'una manera ràpida i d'aquesta manera poder construir una economia equitativa vers la resta de territori català.

Fins al 29 de febrer, s'aniran realitzant activitats als diferents pobles de les comarques pirinenques com ara conferències i tallers amb experts que donaran consells i informació per entendre el panorama actual de la revolució digital, i se centraran en tres temàtiques: la robòtica, la intel·ligència artificial i la ciberseguretat. Es veurà també de forma pràctica i participativa la realitat tecnològica al nostre dia a dia i com aquesta pot afectar a la ciutadania.

Els interessats podran participar en tallers molt pràctics on podran veure què passa quan es connecta amb una xarxa de wifi pública o s'accepten els permisos al descarregar-se una aplicació, així com aprofundir en assumptes claus com la seguretat mòbil. També se celebraran conferències sobre el desplegament de la fibra òptica al Pirineu i activitats amb scratch i de robòtica educativa per potenciar que els més petits aprenguin programació i sobre l'ús ètic de la tecnologia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats