Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hTrump anuncia la mort d'un dels fills d'Ossama bin LadenHauria estat abatut en una operació dels EUA


El president dels EUA, Donald Trump, ha anunciat avui en un comunicat la mort de Hamza bin Laden, fill d'Ossama bin Laden i considerat com un dels actuals líders del grup terrorista Al-Qaida.

Trump va explicar que Hamza bin Ladin "va morir en una operació antiterrorista dels EUA a la regió de l'Afganistan / Pakistan", però no va detallar quan va succeir aquest operatiu.

"La mort de Hamza bin Laden no només priva Al-Qaida d'importants habilitats de lideratge i de la connexió simbòlica amb el seu pare, sinó que soscava importants activitats operatives del grup", va assegurar el mandatari nord-americà.

L'anunci de Trump es produeix només tres dies després del divuitè aniversari de l'11 de setembre de 2001, quan Al-Qaida va perpetrar l'atemptat terrorista de la història en sòl nord-americà.

Les cadenes NBC i CNN, citant funcionaris del Govern, van informar a finals de juliol de la mort de Hamza, però l'Executiu nord-americà no va confirmar oficialment aquesta notícia.

El Govern dels EUA considera que Hamza bin Laden, d'uns 30 anys, era l'hereu de l'organització del seu pare i creia que havia assumit més responsabilitats en els últims temps.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats