Lleida
10 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


UGT i CCOO creuen que un nou 155 seria "una involució" a la qual caldria "fer-hi front"Ros i Pacheco acusen Millo de no agafar-los el telèfon durant la intervenció de la Generalitat


Els secretaris generals dels sindicats UGT, Camil Ros, i CCOO, Javier Pacheco, han advertit aquest dimarts que una nova aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya seria "una involució" i que, si es produís, caldria "trobar consensos per fer front a una situació d’aquesta mena". En comparèixer a la Comissió d'Investigació del 155 al Parlament, han advertit de la possibilitat d'una nova intervenció si les dretes guanyen les eleccions espanyoles del 28 d'abril, però han considerat que aplicar-lo indefinidament seria "un trencament de l'ordre constitucional". També han acusat l'ex-delegat del Govern espanyol Enric Millo de no agafar-los el telèfon durant la intervenció.

Pacheco ha assegurat que la situació política catalana no se solucionarà sense "donar la paraula a la gent", però tampoc "sense un consens administratiu", per la qual cosa ha demanat reprendre el diàleg. Així mateix, ha lamentat que no s'hagin aprovat els pressupostos de la Generalitat malgrat l'aixecament del 155.

Ros ha coincidit en la necessitat d'uns pressupostos "per obrir un marc de diàleg i distensió" i ha afirmat que el resultat de les eleccions al Parlament de 2017 "va ser el mateix" que dos anys abans, per la qual cosa "un 155 no canvia el sentit de l'opinió de la ciutadania". Ha destacat que, malgrat que hi va haver "cúpules" d'empreses que es van mudar fora de Catalunya, no es van destruir llocs de feina, i ha donat veracitat a què es pressionés Seat perquè marxés: "Si ho diu el president del comitè d'empresa, així va ser".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats