Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h

8 desembre 2019

Un acte vandàlic malmet la zona més antiga del cementiri del Palau d’AnglesolaEl consistori destina més de 30.000 euros anuals a restaurar actes incívics


Segons Francesc Balcells, el vandalisme al municipi del Palau d’Anglesola és continu i s’incrementa en el període estival, en anteriors ocasions ja havia aparegut amb marcs de fotos i gerros de flors trencats.

Uns desconeguts van provocar importants destrosses la matinada de dilluns en el cementiri del Palau d’Anglesola, els danys els han dut a terme en diverses creus i elements decoratius que es trobaven en la zona més antiga del recinte, segons ha explicat l’alcalde Francesc Balcells. El batlle ha afegit que és precisament per aquest motiu que es creu que l’acte l’han hagut de dur a terme persones forasteres, ja que es tracta d’una de les parts més patrimonials i respectades del cementiri.

Els delinqüents han malmès unes vuit creus, elaborades amb marbre i pedra, així com una altra amb forja, totes elles amb un important valor artístic i sentimental, tant pels veïns com pels familiars. Una total falta de respecte, segons l’alcalde Francesc Balcells, ja que una de les creus forjades s’ha trobat fora del recinte, prop de la sèquia del canal on ha estat localitzada.

Els Mossos d’Esquadra de la caserna de Mollerussa s’han desplaçat fins al lloc per comprovar els fets i iniciar les investigacions. El consistori també ha iniciat la recerca dels familiars dels difunts per comunicar-los els desperfectes en les tombes, i garantir la seva reposició.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: