Lleida
6/14° C (pluja)
97% 26 km/hUn alumne de Cervera obté la nota més alta de la Selectivitat de Catalunya amb un 9,9Un altre alumne de l'Antoni Torroja de Cervera i un de l'Episcopal de Lleida, amb un 9,8.


Un alumne de l'Institut Antoni Torroja de Cervera, Eduard Garrabou, ha obtingut la nota més alta de la Selectivitat, un 9,90, i prop de 700 estudiants rebran les distincions per haver aconseguit una nota igual o superior a 9. Més del 96% dels estudiants presentats han superat les proves d'accés a la universitat (PAU). Un total de 33.944 estudiants es van presentar a les proves que van tenir lloc el 12, 13 i 14 de juny; d'aquests, 29.243 es van examinar de la fase general i 4.701 només de l'específica.

La nota mitjana global de les PAU (fase general) és de 6,617. Dels estudiants que han cursat segon de batxillerat, 27.554 (97,36%) podran accedir el curs que ve a la universitat. La nota mitjana de les PAU d'aquests estudiants és de 6,638. La nota mitjana de l'expedient de batxillerat és de 7,43 i la d'accés a la universitat, que es calcula sobre la base del 60% corresponent a l'expedient de batxillerat i del 40% de la nota de la fase general de les proves, és de 7,115.

Dels 4.701 estudiants que només s'han examinat de la fase específica, 1.922 aptes procedeixen de batxillerat i 1.784 de cicles formatius de grau superior (CFGS). El percentatge d'aquests alumnes de la fase específica aprovats ha estat del 88,21% en el cas d'alumnes de batxillerat i del 70,74% pel que fa a estudiants de cicles formatius de grau superior (CFGS).

Les notes més altes

La nota més alta és d'un 9,90 i l'ha obtinguda un alumne de l'Institut Antoni Torroja de Cervera, Eduard Garrabou, que s'ha examinat a la Universitat de Lleida. Amb una nota de 9,8, hi ha quatre alumnes: un que s'ha examinat a la Universitat de Barcelona, de l'Escola Joan Pelegrí; una alumna de la Universitat de Girona, de l'Institut Jaume Vicens Vives; i dos alumnes examinats a la Universitat de Lleida: un de Cervera, Arnau Noguera, de l'Institut Antoni Torroja, i un altre de Lleida, Max Gasià, estudiant a l'Episcopal.

La qualificació més alta obtinguda entre els examinats a la Universitat Politècnica de Catalunya i a la Universitat Pompeu Fabra ha estat d’un 9,7 i correspon, respectivament, a un alumne de Gelida (Alt Penedès), de l'Institut Gelida, i a una alumna de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró.

A les seus de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Rovira i Virgili, la qualificació més alta ha estat un 9,6, aconseguida, respectivament, per un alumne de Terrassa, de l'Escola Cingle; i una alumna de Tortosa, de l'Institut Dertosa.

En aquesta convocatòria, 693 alumnes, 406 noies i 287 nois, rebran la distinció que atorga el Govern als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU. L'acte de lliurament tindrà lloc el divendres 19 de juliol a Barcelona. La preinscripció universitària es pot formalitzar fins el dia 1 de juliol.

L'Eduard amb un 9,9 vol estudiar Física i Matemàtiques i l'Arnau amb un 9,8 estudiarà Genètica

Dos dels alumnes que han aconseguit les millors notes en les proves d'accés a la universitat estudien a l'institut Antoni Torroja de Cervera. "No m'ho esperava", han reconegut tots dos. L'Eduard Garrabou ha aconseguit amb un 9,9 la millor nota de Catalunya. Vol estudiar Física i Matemàtiques, tot i que no sap encara a què es vol dedicar professionalment. Tampoc ho té clar l'Arnau Noguera, que amb un 9,8 ha quedat empatat amb tres alumnes catalans més en la segona posició. Sí que té clar que vol estudiar Genètica a la UAB. El director d'aquest institut de la capital de la Segarra, Ramon Pollina, ha reconegut que en part s'ho esperaven perquè són dos alumnes que són capaços de mantenir el nivell fins i tot en condicions extremes com els exàmens de la selectivitat.

L'institut Antoni Torroja de Cervera està aquest dimecres de celebració. Fins al centre s'han acostat els dos alumnes que han tret les millors notes de la selectivitat a Catalunya, familiars, professors i el director de l'institut, que han felicitat els dos nois pels bons resultats. 

Tot i que els joves han assegurat que s'esperaven treure una bona nota "però no tant", els responsables del centre han assegurat fora de càmeres que s'esperaven "sortir als mitjans aquest any". "Estic bastant sorprès", ha assegurat l'Eduard, que s'ha assabentat de la nota perquè la seva professora de matemàtiques li ha enviat un missatge informant-lo que havia tret la millor nota de Catalunya.

El director de l'institut, Ramon Pollina, ha explicat que tant l'Eduard com l'Arnau són dons alumnes excel·lents que demostren "allò contrari que creu la societat". "Desmenteixen el mite que diu que els alumnes bons són de ciències". No només son bons en ciències, explica, ja que han guanyat premis de literatura i prosa. "Tenen molt clar que el coneixement és global", destaca.

Fotografia: L'Eduard Garrabou (de blau) i l'Arnau Noguera (de blanc), amb el director de l'institut Antoni Torroja de Cervera, Ramon Pollina

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats