Lleida
2/13° C (boira i sol)
97% 26 km/hUn camioner perd la vida en un aparatós accident a l’AP-2, a les Borges BlanquesEl conductor del camió cisterna va quedar atrapat entre la ferralla del camió i, a més, quan el vehicle va bolcar es van vessar un total de 20.000 litres de quitrà


Un conductor d’un camió cisterna que transportava quitrà va perdre ahir la vida quan el vehicle de gran tonatge va bolcar al quilòmetre 167 de l’AP-2, en sentit Lleida, el terme municipal de les Borges Blanques. Els serveis d’emergències van ser alertats del sinistre a les 18.32 hores i ràpidament es va activar el corresponent protocol. Així, es van desplaçar vuit dotacions dels Bombers, Mossos d’Esquadra i facultatius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). A més, la via es va tallar totalment des del primer moment i va estar així fins les 20.45 hores, quan es va obrir l’AP-2 a la circulació.

Paral·lelament, els Bombers van estar treballant per poder treure el conductor atrapat d’entre la ferralla del camió. Malgrat tot, va ser necessària una grua de gran tonatge per poder aixecar el camió i facilitar les tasques els efectius. Encara i així, la grua va trigar en arribar en quedar l’autopista tallada. Finalment, aquesta va arribar cap a les 22.00 hores i va poder aixecar la cabina, on l’interior es trobava el xofer. Va ser cap a les 22.15 hores quan es confirmava que el conductor del camió cisterna havia perdut la vida en l’accident.

Per altra banda, Protecció Civil de la Generalitat va activar el Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) en fase d’alerta arran de l’accident, ja que el camió va perdre tota la càrrega de quitrà, en total 20.000 litres. Cal indicar que a les 20.30 hores la fuita ja havia estat controlada pels efectius presents. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats