Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Un campus d'emocionsEl Live Sport Emotions de Torrefarrera combinarà esport amb les capacitats psíquiques, cognitives i emocionals


L'àrbitre internacional Xavier Estrada i els germans Felip i Xavi Ortiz impulsen un campus d'estiu pioner basat en el multiesport, el futbol i les emocions. El Live Sport Emotions se celebrarà al Complex Esportiu Antoni Palau de Torrefarrera en 5 torns de el 29 de juny a el 31 de juliol dirigit a nens, nenes i joves dels 4 als 17 anys.

Aprendre fent esport, créixer en tots els àmbits i, sobretot, passar-ho bé. Aquest és el triple repte amb el qual neix el Campus d'Estiu Live Sport Emotions. Es tracta d'una iniciativa pionera de multiesport, amb un programa específic de tecnificació de futbol i que està dissenyat no només per desenvolupar les capacitats físiques i esportives dels nens i nenes, sinó també, i de forma molt especial, per potenciar les psíquiques, cognitives i emocionals.

Les activitats previstes durant les cinc setmanes d'activitat també faran èmfasi en els hàbits saludables, la nutrició, el món inclusiu o valors com el de la solidaritat, aspecte que es completarà amb alguna beca i també amb diferents activitats d'anglès adaptat a les edats de els nens.

Un dels reptes és, segons expliquen els organitzadors, que els nens i nenes "aprenguin i, sobretot, que es motivin, que tinguin curiositat, i que s'ho passin molt bé. Intentarem que cada dia acabin amb ganes de tornar a l'endemà ".

Estrada explica que "intentarem aportar eines noves a totes les activitats i xerrades perquè els nois i noies siguin conscients del que fan i de per què ho fan. Són exercicis i experiències adaptades a la seva edat, al seu nivell, a les seves aptituds i la seva edat madurativa ". En aquest sentit, Estrada avança que "es tracta de petites eines i trucs que els poden servir de cara a el futur, tant en l'àmbit esportiu com en el personal, a l'hora de gestionar les emocions, fent-ho tot amb la màxima qualitat possible" .

Al Campus es podrà fer multiesport en totes les franges d'edat, practicant disciplines com el futbol, el futbol sala, el bàsquet, el tennis, el pàdel, l'handbol o estones de piscina, encara que també hi ha l'opció de fer un complet programa de tecnificació només de futbol i dirigit únicament a joves de 12 a 17 anys. També s'ha dissenyat un programa especial de multiesport dirigit als més petits (entre 4 i 6 anys), amb jocs adaptats pensats per estimular la part sensorial en un etapa de la vida clau pel que fa al seu creixement i desenvolupament.

A partir dels 7 anys, i per a aquells que no vulguin fer el pla de perfeccionament de futbol, també s'ha previst un variat pla multiesport per nivells, habilitats i aptituds adaptat a cada participant, perquè es pugui gaudir i aprendre a l' màxim.

Així mateix, i a partir de situacions de partit o de competició, es treballarà i es facilitaran algunes eines per aconseguir que els joves tinguin la màxima destresa possible a l'hora de solucionar conflictes i prendre decisions importants en contextos reals. "Això suposa passar d'un paradigma on s'entrena de forma analítica, és a dir, on només es té en compte el gest tècnic, a un paradigma sistèmic més global, on l'aprenentatge s'integra en el context en què jugues, pel sistema , per les normes, per la disposició dels dos equips o per les instruccions que reps ".

En definitiva es tracta de "ajudar-los a saber pensar i decidir de la forma correcta fent el que més els agrada, i també d'aprendre a manejar l'estrès, els nervis, la relació amb els companys, els entrenadors o àrbitres, així com els moments d'alegria i de frustració. Es tracta d'aprendre a controlar les emocions, i que tot això els serveixi de cara a el futur, no només a nivell esportiu, sinó també en l'àmbit personal, en el dels estudis o en el professional".

Un altre aspecte clau, com diu Estrada, "és intentar que mantinguin l'atenció i la concentració, el que afavoreix la memòria i et porta de manera directa a l'aprenentatge".

Una altra de les novetats és que es vol involucrar els pares, i cada divendres (últim dia dels torns), se'ls farà una petita explicació de tot el que han fet els nens durant la setmana, les activitats i la metodologia emprada, amb l'objectiu de saber quina percepció tenen de campus.

Una sortida de final de campus, per a aquells que ho desitgin, a algun lloc especial o icònic de Catalunya també és una altra de les opcions que s'oferirà als participants de Campus.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats