Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


"Un cúmul de despropòsits"El Lleida rep una carta de la Federació informant-lo de la pròrroga de les fitxes


El serial del desencontre entre el Lleida Esportiu i la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) segueix sumant capítols. L'últim ha estat una carta federativa informant que la temporada no es tanca el 30 de juny que ha motivat les crítiques del club per part de el director esportiu, Jordi Esteve.

Una més. El Lleida Esportiu ha rebut un comunicat de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) en el qual se li informa que "per causes de força major" derivades de la crisi del coronavirus, el tancament de la temporada 2019-2020 no es produirà en la data habitual del 30 de juny.

Això implica que el període de sol·licitud de llicències no començarà el primer dia hàbil del proper mes de juliol i quedarà posposat a una nova data que determini la RFEF. La decisió afecta tant a les categories estatals com a les territorials.

Aquesta decisió, per al Lleida Esportiu, ratifica la seva postura que la temporada no es pot donar per acabada i va motivar ahir les crítiques de el director esportiu de l'entitat, Jordi Esteve. "Aquest comunicat vol dir que els jugadors continuen amb vinculació federativa", va destacar Esteve, que va posar de manifest que "es tracta d'una incertesa més de les que estem vivint perquè no tenim pla de competició per a la temporada que ve, si serà de sis, nou o dotze mesos, els jugadors estan vinculats a altres clubs i no sabem quan s'obrirà el termini de fitxatges ". "A la fi tot és un cúmul de despropòsits per part de la Federació que està fent les coses a la seva mida", es va queixar Esteve. "Nosaltres plantegem allargar els contractes per acabar la temporada i llavors es va veure com un gran problema", ha afegit.

"No entenc la situació en què queden els futbolistes als quals no deixen competir", va remarcar el director esportiu. Esteve va qüestionar també la postura del sindicat de futbolistes (AFE), tolerant que hi hagi centenars de futbolistes vinculats als seus clubs i que no puguin treballar, quan altres, com ara els del play off exprés, sí que ho faran. "Això va contra el dret a la feina de totes les persones", va afirmar. Els clubs poden fitxar, però no inscriure. 13 jugadors que acabaven el dia 30.

Eder Díez: "Estem en converses sobre el futur"

El davanter basc de el Lleida Esportiu de 33 anys, Eder Díez, va manifestar ahir que ha tingut un primer acostament amb el Lleida Esporiu per parlar de possibles escenaris de futur i una eventual prolongació de la seva vinculació amb l'entitat perquè segueixi sent la referència de l'atac blau la propera temporada.

En una entrevista amb els mitjans oficials de club en què va repassar tota la seva trajectòria i en la que va descobrir, entre altres coses, que ha donat curs a la seva passió per la cuina durant el confinament, Díez ha manifestat que "hi ha hagut un primer acostament però encara no sabem quin és el pla de competició ni com serà la temporada que ve ". Eder va agrair a l'afició el suport i ha dit que s'ha distret amb sèries.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats