Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Un estudi mostra que una bona qualitat del son podria prevenir malalties del cervellEls investigadors observen un risc més gran de patir depressió en les dones


La mala qualitat del son és un factor de risc significatiu per a l'inici de malalties neurològiques o neuropsiquiàtriques. Aquesta és una de les conclusions de l'article publicat a la revista 'Plos One' per investigadors del projecte Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), que han analitzat dades de més de 4.500 voluntaris sans entre 40 i 65 anys després d'un any de seguiment. Han observat un risc més gran de patir depressió en la població femenina, i una part està relacionat amb una pitjor qualitat del son. També s'ha detectat una relació amb la presència de malalties com l'hepatitis i la hipertensió.

Els investigadors han analitzat informació demogràfica i socioeconòmica, jutnament amb mesures d'autopercepció de salut i estils de vida. El seguiment d’un any va ser completat per 2.353 participants. D’aquests, 73 han estat diagnosticats de noves malalties neurològiques i neuropsiquiàtriques al llarg d’aquest període (53 amb depressió).

Els participants han mostrat petites millores en l’activitat física i el son, presumiblement gràcies a la informació i l’educació que reben a través de la iniciativa i la seva activa participació. Els participants amb pitjors puntuacions a l’inici de l’estudi són els que han millorat més.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats