Lleida
6/9° C (pluja)
97% 26 km/hUn jove de Sevilla trasllada la listeriosi a una família d'AlemanyaVa comprar la carn a una botiga de Sevilla capital el passat 1 d'agost, i se la va emportar a Lahr, on viu la seva parella


Sis persones d'una mateixa família de la ciutat alemanya de Lahr van resultar infectades per listeriosi després de consumir carn mechada de la marxa "la metxa" que un jove veí de Sevilla, Simeón Gallego, els va portar el passat 21 d'agost.

Gallego va explicar que va comprar la carn a una botiga de Sevilla capital el passat 1 d'agost, i se la va emportar a Lahr, on viu la seva parella, Caroline, per consumir-la el 21 d'agost en un dinar familiar.

Dies després de consumir-la, totes les persones que estaven en el menjar van començar a desenvolupar els símptomes de la malaltia, tot i que es van recuperar bé, mentre que la seva parella, segons ha dit, ha de seguir un tractament durant alguns dies més.

Les persones afectades, a més de la seva nòvia, de 43 anys, són la mare d'ella, de 73 anys, els seus oncles, de 35 i 31, i les seves nebodes, que tenen 6 i 3 anys.

El mateix sevillà també va resultar afectat després de menjar d'un dels tres paquets de carn que va portar a Alemanya, cada un de 400 grams.

Segons ha assenyalat, portar diversos productes de gastronomia espanyola a la visita a la família de la seva parella, com pernil o oli d'oliva, i la carn era de Magrudis, no una marca blanca.

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat va confirmar ahir un total de 212 casos de listeriosi relacionats amb el consum de carn contaminada, dels quals 204 són a Andalusia, 4 a Aragó, 2 a Extremadura, un a Castella i Lleó i un altre a Madrid.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats