Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Un lleidatà viu un 'stage' de luxe al Canadà gràcies al ReusEl jove David Grifell es prepara amb el Toronto FC


La possibilitat de créixer com a futbolista enrolat en l'estructura d'un club professional, aquesta és l'oportunitat que va tenir el jove targarí David Grifell gràcies a la col·laboració entre el Reus i el Toronto CF, club en el qual acaba de gaudir d'un 'stage' de luxe.

L'arribada en el seu dia d'inversors nord-americans a l'Reus CF va obrir la possibilitat d'efectuar intercanvis de jugadors per ampliar la seva experiència i d'això és precisament del que es va aprofitar el jove targarí David Grifells, que acaba de viure al costat d'altres companys un veritable stage de luxe al Canadà enrolat en les files del Toronto FC.

David Grifell (Tàrrega, 2000.09.03) és un central a punt de fer 19 anys que va deixar el Lleida Esportiu per fitxar pel Juvenil de Divisió d'Honor del club reusenc. "Tres setmanes abans d'acabar la lliga em van comunicar que estava entre els escollits", va explicar ahir Grifell. Els altres jugadors del Reus que van participar en aquest intercanvi van ser Imad El Kabbou i Enric Bernat. També ha participat Adrià Arjona, segons ha informat el Reus. La idea és que l'intercanvi sigui recíproc, tot i que encara no han vingut jugadors del Toronto a Reus.

Grifell va agafar l'avió sense pensar-s'ho dues vegades disposat a viure a fons l'experiència. La primera impressió que es va dur a l'aterrar a Toronto va ser que "és una ciutat moderna, avançada al que es veu a Espanya"; tot i que també reconeix que "com Barcelona no hi ha res". El dia a dia va consistir en despertar-se a les 7.30 del matí, agafar un taxi que esperava als futbolistes a la porta de l'hotel en què va estar vivint del dia 9 fins al 24 d'aquest mes per desplaçar-se a la Ciutat Esportiva; allà esmorzaven amb tots els jugadors i empleats del club, després anaven a entrenar i al gimnàs, menjaven, i en acabar la jornada podien gaudir de la resta de la tarda lliure, gaudint de la piscina de l'hotel o agafant un altre taxi per visitar el centre de Toronto. En total, a més, han gaudit de dos dies de festa. Els entrenaments s'han combinat entre el primer i el segon equip.

Sobre el nivell de futbol que ha experimentat a la ciutat canadenca, Grifell explica que "no és el de la Primera Divisió espanyola, però està entre el top 5 de lligues mundials", afirma. "El soccer està creixent molt i cada vegada genera més interès", assegura el futbolista.

Grifell fa un balanç positiu de l'experiència. El que més destaca és haver tingut la possibilitat d ' "estar en contacte amb el futbol professional" i destaca també que "he pogut veure directament una aposta ferma pel planter". Sobre el futur Grifell confia que el projecte nord-americà es consolidi a Reus i l'equip surti a Segona B deixant enrere els problemes econòmics, ja que formaria part d'aquesta plantilla. Si no, tindria la possibilitat de tornar a Toronto.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats