Lleida
1/11° C (sol)
97% 26 km/hUn llibre revela un informe de l’FBI que vinculava el músic Pau Casals amb el comunismeEl volum exposa mig centenars de símbols del catalanisme i en fa un repàs històric


Un informe del FBI del govern  de Kennedy que vinculava a Pau Casals amb el comunisme, el Llibre dels vuit senyals (segle XIV) o l’existència de les “cintes grogues” com a símbol austriacista del segle XVIII són alguns dels aspectes inèdits recollits en un llibre sobre els símbols del catalanisme.

Sota la direcció de l’historiador Daniel Venteo, el llibre Símbols del catalanisme (Enciclopèdia Catalana) fa una “aproximació historiogràfica als símbols de Catalunya des de l’Edat mitjana a l’actualitat”, que en ordre cronològic permet veure “la seva evolució i la seva vigència”, va explicar l’autor.

Un dels elements inèdits inclosos és un informe del FBI sobre la figura de Pau Casals, amb motiu del seu recital davant el president John F. Kennedy a la Casa Blanca en 1961. “En diversos fragments del memoràndum, els investigadors aporten el testimoniatge d’informants anònims que vinculaven indirectament a Casals amb organitzacions comunistes durant les dècades de 1940 i 1950”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats