Lleida
19-34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Un policia, a l’EOI de Lleida l’1-O: “Ens van escopir moltes vegades”El testimoni va afirmar que hi havia gent en cadira de rodes, infants amb els seus pares, i gent gran que els impedia arribar a la porta.


Un dels policies nacional que va participar en l’operatiu de l’1-O a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida va acusar els Mossos ahir de passivitat i als ciutadans d’escupir-los “moltes vegades”. 

Durant la sessió del judici per l’1-O ahir al Tribunal Suprem va declarar el policia nacional 87.688, que va participar en l’operatiu policial de l’1-O a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida. A preguntes de Consuelo Madrigal sobre l’actuació a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida per l’actitud dels Mossos, l’agent va afirmar que aquests no van col·laborar: “Els Mossos d’Esquadra que hi havia tenien actitud passiva i no van cooperar amb nosaltres en cap moment.” 

L’agent narra com van treure les persones concentrades un a un. “Em van escopir moltes vegades” I afegeix l’agent: “T’escopien i el del costat et gravava”.

El testimoni va afirmar que hi havia gent en cadira de rodes, infants amb els seus pares, i gent gran que els impedia arribar a la porta. L’agent va assegurar que la sortida va ser molt pitjor que l’entrada: “Jo vaig sortir amb les urnes i llavors la gent tenia una actitud encara més hostil perquè les volien recuperar. Van envoltar els nostres vehicles”. Jordi Pina li preguntà si gravaven l’actuació i l’agent va dir que no ho sabia. Afirmà que la teoria era que els agents de les unitats d’intervenció obrissin pas i la comitiva judicial, entre ells el testimoni, entressin després. Va explicar que van ajudar a retirar la gent. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats