Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Un subtinent que era a Unipost: "Per primer cop en la meva carrera vaig veure el reflex de l'odi en la cara de la gent"El guàrdia civil culpa els Mossos de treure'ls per una "ratonera" després del registre d'Unipost a Terrassa


Un subtinent que va ser responsable del registre a Unipost de Terrassa el dia 19 de setembre (i on van trobar sobres per a la designació dels membres de les meses) ha parlat de "l'odi" que va veure en la cara dels manifestants. "Per primer cop en la meva carrera vaig veure el reflex de l'odi en la cara de la gent", ha assegurat. També ha culpat els Mossos de treure'ls per una "ratonera". Ha explicat que podrien haver sortit per un carrer on no hi havia manifestants i, en canvi, acusa la policia catalana d'haver tret el comboi amb el material requisat per un carrer estret en obres, amb rases al terra i amb tanques. "El carrer era una ratonera, no sóc especialista en control de masses però allò em va semblar inaudit", ha explicat. El subtinent (H12669K) ha reconegut que els mossos havien de baixar i apartar tanques i gent perquè la comitiva anava parant-se i arrancant.

El subtinent ha dit que la comitiva judicial va estar dues hores i mitja per poder accedir a les naus i que van passar "una mala estona" perquè van estar parats al cotxe abans d'entrar i els fotografiaven i movien el cotxe. També ha explicat que els insultaven i els cridaven "allò típic de feixistes, fills de puta i fora les forces d'ocupació". El subtinent també ha reconegut que van tirar clavells. "L'ambient estava molt enrarit, era una situació molt desagradable", ha manifestat. Ha relatat també que el lletrat de l'administració de justícia es va cobrir el rostre amb un passamuntanyes perquè la gent el cridava i li deia "traïdor". 

El subtinent va arribar a les sis del matí i que va ser el responsable de repartiment qui els va deixar passar. Ha explicat que no van haver de fer cap inspecció perquè només d'entrar pel moll de càrrega ja van trobar palets amb sobres amb segell de la Generalitat, i que demanen a la fiscalia que sol·liciti al jutjat de Terrassa poder obrir el material i registrar altres parts de la nau. El jutge va autoritzar obrir els sobres però no registrar altres espais com les oficines. 

El lletrat Jordi Pina li ha preguntat si recorda per què li van denegar. "No ho sé, simplement ho denegava", ha explicat. També li ha preguntat si van patir danys els vehicles, els agents o hi va intents d'entrar a les naus. I ha reconegut que no. També li ha demanat si va tenir atenció psicològica després de la situació "dantesca" que ha descrit. "No, hi estic habituat", ha afirmat. 

Problemes per sortir 

Ha relatat que els problemes van estar a l'hora de sortir i ha reconegut que no tenia visió directa amb l'exterior perquè estava a dins però que li van explicar les mesures que van prendre els Mossos per permetre sortir la comitiva. Però ha dit que es va "sorprendre" quan va veure que enlloc de fer-los sortir pel carrer recte on els mossos ja havien actuat per obrir un passadís els van fer sortir per un carrer estret en obres.

Ha reconegut que els Mossos es van haver "d'emplear a fons" per poder deixar avançar la comitiva, ja que els vehicles de la policia catalana acompanyaven els de la Guàrdia Civil i les furgonetes que portaven tot el material comissat. Però ha dit que era "inaudit" que haguessin escollit sortir per aquell carrer estret i ha dit que la gent movia les tapes que tancaven les rases. "Nosaltres quasi ens quedem enganxats", ha explicat. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats