Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/hUn temporal de pluja escombra tota la demarcació de Lleida i fa desplomar la temperaturaEl registre més important fou a la cota 2.500 d'Espot, al Pallars Sobirà, amb quasi 100 litres per metre quadrat


Un temporal de pluja escombrà ahir pràcticament tota la demarcació de Lleida, des de la Plana fins al Pirineu. Les precipitacions més importants van descarregar tal i com estava previst en l’àmbit pirinenc.

A la cota 2.500 d’Espot, al Pallars Sobirà, es van registrar fins a 98 litres de pluja per metre quadrat, essent el lloc on van ploure amb més intensitat de les comarques de Lleida. A Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça, també va rebre molta pluja. En concret entre les 20.00 hores del dilluns i fins a les 12.00 hores d’ahir s’havia arribat a 76,1 litres per metre quadrat.

El dia plujós i típic de l’estació de la tardor va fer desplomar els termòmetres en molts indrets i la sensació era de molta frescor. A Espot per exemple ahir es van registrar solament 4 graus positius de temperatura, mentre que en llocs com a Vielha, estaven a 15 graus, una temperatura també força baixa per les dates en què ens trobem.

El temporal va fer també que es registrés la primera enfarinada de l’estiu a la Pica d’Estats, a més de 3.000 metres d’alçada. De totes maneres les previsions meteorològiques apunten a que la calor tornarà a treure el nas en aquestes properes hores donat que encara ens trobem a l’estiu.

temporal de pluja d’ahir en cotes altes del Pirineu va provocar que el cabal de molts rius augmentés de forma significativa, per la qual cosa es demanava molta preocupació en els seus voltants. Per exemple, va ser el cas de la Valira al seu pas pel Principat d’Andorra.

També durant la jornada d’ahir i a causa de les pluges intenses es va produir una esllavissada a la N-230 al seu pas per Pont de Suert, que es saldà amb un home ferit que fou traslladat al Hospital de Vielha. L’incident obliga a donar pas alternatiu en aquest punt, la qual cosa provocà retencions de trànsit en aquest punt de la carretera.

També va caure un arbre de grans dimensions a Juneda, en concret un dels que hi ha al costat de l’estació de Renfe, i a la ciutat de Lleida també caigué un arbre sobre un cotxe.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats